Новость из категории: Новини

У Сумській 27-й артбригаді видали “Книгу пам’яті” про загиблих побратимів

"Книгу пам’яті” про своїх загиблих побратимів видали в Сумській 27-й артбригаді. Спогади зібрали і записали військовослужбовці, а надрукувати допоміг аграрний університет. Видання випустили накладом 200 примірників.

"Ідея, звичайно, гарна, є пам'ять якась, хоч не забувають. Це дуже добре, що є хоча б спогади, які залишаться для онуків. Вони будуть бачити”, - так про книгу говорить батько Олексія Калюжного Володимир Калюжний.

Його син загинув 3 вересня 2014 року біля Старобільська під час обстрілу з території Російської Федерації. Історії Олексія і 30-ти інших військовослужбовців два роки тому почала збирати і записувати офіцерка відділення морально-психологічного забезпечення Ірина Шуть. Заступник командира 27-ї артбригади Дмитро Горб говорить: "У цю книжку включені і військовослужбовці, які проходили службу в 41-му батальйоні, який потім було підпорядковано нашій військовій частині. Це пересічні громадяни, які проходили службу за мобілізацією, але так сталося, що на сході нашої країни зупинився їхній життєвий шлях”. "Книга пам’яті” містить 31 історію загиблих бійців. Ознайомитися з ними можна буде в музеях, школах, бібліотеках Сум.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости