Новость из категории: Культура

Дебютний поетичний вечір молодої авторки Ірини Понирко

В поезію йдуть по-різному, та не всі приходять. Хтось починає писати змалечку, хтось в літньому віці, часом не розуміючи, що віршовані рядки це не завжди поезія. А про Ірину Понирко ще у 2017 році Микола Єроха, член Національної спілки журналістів України, поет, музикант, в газеті «Глухівщина» писав «Познайомившись з новою добіркою віршів Ірини Понирко, відчуваєш, що її поетичний голос, дійсно з вогником у серці, зі своїм мисленням і поетичним тембром. У Ірини хороший поетичний смак і щодо вибору теми, і щодо її образного метафоричного осмислення». І він побажав успіхів Ірині і окриленості в поетичному слові.

На жаль, Микола Степанович вже відлетів у вирій, а якби він був присутнім на цьому вечорі поезії – то дуже порадів би успіхам Ірини. До речі – Іру ще називають казковою феєю, яка одним тільки помахом чарівної палички робить світ яскравішим і добрішим, а людей – щасливішими. Ірина Понирко працює фахівцем із соціальної роботи комунальної установи» Центр надання соціальних послуг» Березівської сільської ради. І у 2020 році в грудні напередодні Дня волонтерів стала переможницею конкурсу «Соціальний Оскар Сумського державного університету» у номінації «Створення мереж допомоги». 14 лютого до бібліотеки завітали друзі Ірини, поети Глухова і ті, хто хотів послухати її вірші. І не випадково ця презентація творчості поетеси відбулася в День всіх закоханих, бо вірші Ірини Понирко нікого не залишили байдужими. Кожен виніс з собою частинку її доброти, душевного тепла, ніжності, кохання, смутку.

Півтори години спілкування пролетіли непомітно, хоч за цей час Іра встигла прочитати до тридцяти поезій, і не просто прочитати їх, а пережити разом з присутніми свої мрії, хвилювання, радості, сподівання і надії. Були в цей день і подяки, і вітання, і побажання, і слова захоплення. І, навіть, читання її віршів із-за кордону - з Угорщини її поетичні роздуми прочитав глухівчанин Олександр Захаров. А ще своїми віршами поділилися митці поезії – Анатолій Мироненко та Микола Крючков, і початківець Аліна Головащук, яка робить в поезії перші кроки. Аліса Ковальова зі своїм молодіжним клубом «Мозаїка», що діє при Центрі розвитку та дозвілля Глухівського міського відділу культури, представили музичну програму. Для читачів бібліотеки Ірина Понирко подарувала книгу своїх поетичних творів «Однажды должна перестать…». І ось які там слова від авторки: «Дякую, що одного разу бібліотека стала початком для моєї творчості, а сьогодні – її продовженням». Бажаємо і ми їй нескінченного продовження себе в поезії, творчого натхнення, щастя, кохання, і ще не однієї зустрічі в нашій бібліотеці на презентації її нових книг.
 
Ніна Шубнікова, бібліотекар Глухівської публічної бібліотеки


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости