Новость из категории: Культура

Літературно-мистецький захід «Видатні земляки - творці української Держави»

У Первомайському СБК разом з краєзнавчо-мистецькою вітальнею "Джерело" проведено літературно-мистецький захід «Видатні земляки - творці української Держави» з циклу присвяченого 30 – річчю Незалежності України. Про це повідомляє у фейсбуці "Березівський центр культури та дозвілля". Присутні на заході жителі села з інтересом сприйняли розповіді краєзнавців – Миколи Гурця та Володимира Цюкала про Георгія Нарбута та Миколу Василенка, які внесли вклад у творення української державності.

Завідувач Первомайської філії КЗ Березівської сільської ради "Березівська територіальна публічна бібліотека" Мешкова Наталія презентувала матеріал про Данилу Георгієвича Нарбута (1916-1998) – народного художника України (1994), лауреата Шевченківської премії (1996). Свій авторський вірш подарував всім присутнім М.Гурець. Виступи краєзнавців чередувалися з тематичними піснями у виконанні жіночого ансамблю «Горлиця», гурту «Пролісок» та дитячого вокального ансамблю "Барвінок".

Присутні мали можливість відвідати "Міні-салон: творчість жителів села Первомайського" - виставку виробів народних умільців Щегорцової С.В., Парфенової Н., Тимченко О., Кудряшової В., Покотило Т., а також ознайомитися з книжковою виставкою-краєзнавчої літератури "Художник- графік з Глухівщини - Георгій Нарбут".

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости