Новина з категорії: Статті

Водорості для ролів

Роли користуються незмінною популярністю у всьому світі. Одиним із основних інгредієнтів ролів - норі. Це водорості, у які закручують рис, рибу чи іншу начинку. Але окрім них для приготування ролів застосовуються й інші види водоростей. Про один із них сьогодні розповість команда КайФуй Суші.

Водорості для ролів

Морські водорості чука для японських страв


Водорості чука - морська трава яскраво-зеленого кольору з довгими, трохи жорсткувартими стеблами. Відмінна особливість від інших видів підводної рослинності - відсутність вираженого запаху йоду. Назва чука (привезений з Китаю) вказує на походження рецепта. Японці називають їстівні водорості «Кайсо» або «вакаме».

Видобуток водоростей


Водорості вакаме ростуть на мілководді, на глибині до 100 метрів. Траву добувають в промислових обсягах, піддають сушці і заморожуванню. Доставляють продукцію в усі країни світу в розфасованому вигляді.

Першими хто почав вживати в їжу морську траву, були представники бідних верств, які не могли придбати м'ясо, рис, птицю та інші поживні продукти. Корисна рослина не тільки допомагала вижити в голодні часи, але і сприяла збереженню здоров'я на довгі роки. Пізніше водорості стали вживати забезпечені жителі країни і навіть представники знаті.

Смакові якості


Стебла трави соковиті, приємні на смак, трохи жорсткі. Основне призначення Кайсо в національній кухні - приготування салатів і компонентів до суші та ролів. У салат чука додається безліч інгредієнтів, які й визначають яскравий, багатий смак національної страви.

До традиційних складових належать:

  • кунжутне масло і насіння кунжуту;
  • гриби шиітаке;
  • горіховий соус;
  • соєвий соус;
  • крохмаль.

Мариновані водорості зберігають корисні властивості, при цьому набувають багатогранного, неповторного яскравого смаку. Для приготування маринаду використовують крохмаль, рисовий оцет, сіль, цукор, сік лимона, воду. Якщо вам попалися сухі водорості, їх попередньо розмочують і піддають варінню.

Зелені водорості чука красиво виглядають у комбінації з іншими ресторанними стравами, відмінно поєднуються з м'ясом та рибою. Кунжутне і горіхове масло, використовувані в якості заправки, підсилюють корисні властивості морепродуктів. У меню Kaifui Sushi ви знайдете чимало смачних страв, що насичують організм потрібними речовинами.

Корисні властивості бурих водоростей


Водорості чука містять збалансоване співвідношення безлічі мікроелементів, необхідних організму для підтримки здоров'я. До складу морської трави входять селен, цинк, мідь, йод, фосфор, поліненасичені жирні кислоти Омега-3, вітамінні комплекси (А, D, РР, К, С). Ці компоненти очищують кров, виводять з організму токсини, насичують клітини киснем і поживними речовинами, прискорюють метаболізм, перешкоджають розвитку застійних явищ і пухлинних процесів.

Клітковина і морській колаген надають виражену омолоджуючу дію на тих, хто включає водорості в постійний раціон. Ретельні дослідження підтвердили, що споживання вакаме допомагає зберегти ясний і розум і пам'ять у похилому віці.

Популярні рецепти


Існує кілька популярних рецептів для салату з водоростями чука. До маринованих стебел додаються гриби і морква, нарізані соломкою, перчик чилі, зелень за смаком. Насіння кунжуту злегка обсмажують на сковорідці, після чого висипаються зверху. Отриманий склад перемішується, викладається на пласку тарілку гіркою. Верхівка додатково посипається кунжутом.

Для приготування деяких ролів також застосовуються чука. Водорості Кайсо відмінно поєднуються з рисом, помідорами, сиром, креветками, мідіями, кальмарами. Популярний також складний рецепт з копченим або слабосоленим лососем, сиром Філадельфія, пекінською капустою і червоною ікрою. Простіший варіант - чука з огірком, авокадо, рисом, імбиром. Спеціалісти Kaifui Sushi у Сумах знають багато секретів приготування ролів з водоростями чука.

Незалежно від рецептури, для заправки чука використовується багатокомпонентний склад, що включає два види олії, соєвий соус, бальзамічний оцет, лимонний сік і інші продукти в різних поєднаннях.

Спробуйте - це дуже смачно!


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини