Новость из категории: Він та Вона

Як зберегти жіноче здоров’я

Останні дослідження довели, що здоров'я статевих органів та гормональний баланс мають важливий вплив на збереження молодості та самопочуття жінок. Сучасні методи діагностики та лікування в царині гінекології дозволяють уникнути розвитку небезпечних захворювань. Необхідно лише ретельно піклуватися про власне здоров'я.

Знайдіть вартого довіри лікаря

Як зберегти жіноче здоров’я

Більшість жінок намагаються уникати візитів до гінеколога через сором'язливість та відчуття дискомфорту, що виникають під час огляду. В значній мірі це явище базується на застарілих уявленнях про надання медичних послуг, сформованих в минулому столітті. Але сьогодні ви можете обрати лікаря. Бездоганною репутацією користуються гінекологи в м. Дніпро, що працюють в медичному центрі «Ваше здоров'я». Тут турбуються про пацієнток, жінки особливо відзначають тактовне ставлення та високий рівень фаховості лікарів.

Регулярні (раз на 6 місяців) огляди та обстеження в гінеколога повинні стати однією в обов'язкових речей у вашому житті. Це надзвичайно важливо. Рання діагностика захворювань складає 70% успіху в лікуванні. Уважно слідкуйте за своїм організмом. Є кілька тривожних симптомів, що мають стати причиною термінового візиту до лікаря:

- занадто рясні чи нерегулярні менструації, погане самопочуття в цей період;
- дискомфорт під час статевого акту;
- відчуття тяжкості та біль внизу живота і в попереку;
- свербіж в піхві, нетипові виділення;
- початок клімактеричного періоду.

Фаховий та сумлінний гінеколог не обмежується обстеженнями та лікуванням при наявності захворювань. Лікар приділяє значну увагу попередженню розвитку патологій, розповідає пацієнткам про правильний догляд за статевою системою та ефективні методи профілактики.

Як зберегти жіноче здоров’я

Спорт та раціональне харчування: важливі чинники збереження жіночого здоров'я

Фізична активність має позитивний вплив на весь організм. Але лікарі впевнені, що заняття спортом, танці, щоденні прогулянки на свіжому повітрі допомагають уникнути розвитку захворювань статевих органів. Не потрібно виснажувати себе в тренажерному залі. Оберіть програму фізичної активності, що відповідає вашим захопленням та особливостям складу тіла. Важлива саме регулярність занять.

Збалансоване харчування — насамперед, різноманітне. Надзвичайно корисні для жіночого здоров'я доступні продукти:

- насіння льону та горіхи;
- овочі. В них багато клітковини та вітамінів;
- жирні сорти риби, водорості. Ці продукти містять омега-3 жирні кислоти;
- хрестоцвіті (всі різновиди капусти, рукола, редька, редис);
- свіжі та заморожені ягоди;
- оливкова олія в салатах;
- рослинний білок (бобові).

Дуже важливі сон та відпочинок. Сучасні жінки завантажують себе безліччю щоденних турбот. Але якісний відпочинок додає енергії для виконання всіх запланованих справ та конче необхідний для гарного самопочуття.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости