Новость из категории: Новини

Необхідно вирішити проблему каналізаційних люків

На останній апаратній нараді міський голова Надія ВАЙЛО поставила, як то кажуть, ребром, питання щодо необхідності якомога швидше облаштувати люками водогінні та каналізаційні мережі. Проблема, можна сказати, вже й перезріла. Як повідомив керівник міськводоканалу Володимир ТАРАСЮК, у Глухові потребують негайного облаштування 97 виходів до води й каналізації, які знаходяться на балансі його підприємства. Люки що там було встановлено, просто потихеньку розікрали протягом 90 – початку 2000 рр.

Встановлені на заміну тимчасові дерев’яні прикриття дуже швидко струхлявіли. Тепер їх замінюватимуть, а колодязі приводитимуть у відповідність до санітарно-будівельних норм. Роботу розпочнуть з Трохименкового Саду. Ремонт люків здійснюватиметься за рахунок надання додаткових послуг (викачування стоків, ремонт кранів, проведення водогону до приватних осель тощо). Заробляти доведеться чимало – ціна нового люка, залежно від місця встановлення, варіює від 300-400(відведені місця) до 1500 (проїжджа частина) гривень.
 
Втім, як запевняють у міськводоканалі, підприємству це цілком до снаги – оскільки воно вже ліквідована мільйонну заборгованість, а тому не треба сплачувати штрафних санкцій, і, до всього допомогла міська владиа– поповненням статутного фонду на 107 тис. грн. За ці гроші закуплено інструмент, який і застосовуватимуть для ремонту. Окрім водоканалівських, за рахунок власників ремонтуватимуться й колодязі ОСББ і приватних осіб. Їх кількість та розташування зараз уточнюються. Ну, і, абонентам на замітку: всі головні служби водоканалу змінили свою «прописку», розташувавшись за адресою: вул. Спаська, 15.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости