Новость из категории: Культура

Вшанували Великого Кобзаря

Село Шевченкове цьогорічного 20 травня стало мистецьким центром, де справді - по державницькому, на високому рівні, вшанували генія українського народу - Тараса Шевченка з нагоди 160-ї річниці від часу його перепоховання. Літературно-мистецький захід «В СІМ’Ї ВОЛЬНІЙ, НОВІЙ» проходив у святково прикрашеній виставковій залі Шевченківського СБК, де були представлені роботи майстрів народної творчості та розгорнута книжкова виставка творів Кобзаря.

Символічно, що захід розпочався піснею «Реве та стогне Дніпр широкий», яка стала не тільки народною піснею, а і символом України, її другим гімном, яку знають у Європі і в усьому світі. У ході заходу звучали пісні на слова Шевченка, у виконанні аматорів сцени Шевченківського та Березівського будинків культури, зворушливо виконала пісню на слова Кобзаря наймолодша учасниця заходу Анастасія Калініченко, емоційно прозвучали авторські вірші у виконанні місцевої поетеси Раїси Шульги та краєзнавеця і поета Миколи Гурця, твори славетного Кобзаря майстерно декламували учні Шевченківського НВК: Ірина Чала, Ілона Марченко, Марія Прокопенко.

З теплими словами до земляків і гостей звернулася староста села Шевченкове Ольга Гапоненко, до слова були запрошені керуюча справами Березівської громади Ольга Горбачова та директор Березівського центру культури і дозвілля Володимир Цюкало, що акцентували увагу слухачів на значимості ролі Великого Кобзаря у виборюванні свободи і державності України.

Культурно-мистецький захід завершився урочистою ходою жителів села та гостей до погруддя Великого Кобзаря і покладанням квітів.
 
Микола Гурець, Сергій Єроха Фото Людмили Лози


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости