Новость из категории: Спорт

Турнір присвячений світлій пам'яті Леоніда Подобєдова

Тренер, вчитель, людина...Під таким заголовком у книзі "З історії Глухівських шахів" починається стаття про чуйну людину, тренера, ветерана шахів Леоніда Дмитровича Подобєдова. 18 червня виповнилось 3 роки як пішов у кращий світ Л.Д. Подобєдов і, шахова громадськість, з цього приводу, ініціювала проведення в цей день шахового турніру серед ветеранів міста.

На урочисте відкриття турніру, до приміщення міської бібліотеки прибули - голова Глухівської міської федерації шахів Андрій Мартиненко з групою юних шахістів зі школи інтернат-ліцею, де багато років працював Леонід Дмитрович. Запам'ятались зворушливі розповіді учнів школи-інтернату про життєвий і творчий шлях Леоніда Дмитровича і вітання до ветеранів.. А затим була гра..., захоплююча, з фантастичними атаками, з неочікуваними маневрами фігур. У грі спостерігались лихі випади, далекоглядні розрахунки, майже все, що накопичилось протягом багатого досвіду ветеранів. І взагалі - було цікаво. У турнірі взяли участь майже всі провідні шахісти - ветерани міста. Грали у 5 турів, з регламентом по 15 хвилин. У підсумку з відмінним результатом-4,5 очки із 5 перемогу здобув КМС Михайло Сегалов.

В останньому турі він зробив тільки одну нічию, яка не дозволила йому досягти абсолютного результату. Наші вітання! Найбільш цікавою і гострою партією була між Віктором Бірюковим та Михайлом Сегаловим. Особливо ендшпіль, з карколомними, виснажливими для мозків роздумами, де пішакове з конями закінчення завершилось все-таки миром. Друге і третє місця розділили (по 4 очки) Олександр Саволайнен та Віктор Бірюков.За додатковим коефіцієнтом друге місце було присуджено Олександру Саволайнену. Його гра відрізнялась далекоглядною розсудливістю, змістовністю партій та комбінаційним супроводженням багатьох закінчень.
 
Третім став Віктор Бірюков. У багатьох останніх турнірах він показує стабільну гру, маючи дуже великий досвід. Тож турнір пам'яті Подобєдова вдався. Переможець і призери нагороджені грамотами міської федерації шахів і призами від спонсорів. Як завжди дуже професійно провів суддівство тренер ДЮСШ, КМС суддя 1-ї категорії Олександр Кельбас, за що наша щира подяка. Колектив шахового клубу "Ветеран" при міському терцентрі дякують підприємців Сергія Буйкова та Андрія Мартиненка за спонсорську допомогу у цьому заході. Затишне приміщення міської бібліотеки, яке люб'язно надала нам шановна Томара Миколаївна Привалова-завідуюча, надихало сивочолих мужів на безкомпромісну і якісну гру. Спасибі, Вам.
 
Андрій Стегно


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости