Новость из категории: Спорт

Шаховий турнір школярів пам’яті Л.Д.Подобєдова

Враховуючи заслуги Леоніда Дмитровича Подобєдова, педагога школи-інтернат та багаторічного дитячого тренера з шахів, на вшанування його пам’яті федерація Глухова з шахів разом з керівництвом школи-інтернат та ДЮСШ заснували проведення регіонального щорічного дитячого шахового турніру пам’яті Л.Д. Подобєдова. Перший такий турнір відбувся у стінах закладу ППК ГНПУ -6-го квітня 2019 року. У змаганнях взяли участь команди шкіл міста, району та міст Шостки і Ямполя, усього 10 команд по 3 гравці. Перед початком турніру почесна президія та учасники вшанували пам’ять Л.Д. Подобєдова хвилиною мовчання. За тим з промовою про життєвий шлях та багаторічну педагогічну діяльність Леоніда Дмитровича виступила заступник директора школи-інтернат Валентина Володимирівна Стрельцова.

У виступі ветерана шахів В.Г.Кузнєцова було зазначено великий вклад Леоніда Дмитровича в розвиток шахів на Глухівщині, його високий рівень гравця. Голова шахової федерації міста Андрій Мартиненко у своєму виступі відзначив велику роль Леоніда Дмитровича, як шкільного тренера шахів, вчителя з великої букви. Своїми спогадами поділився Максим Никоненко, кандидат у майстри спорту з шахів, чемпіон області з шахів 2013 року, переможець і призер багатьох міжнародних змагань, випускник школи та учень Л.Д.Подобєдова. Згідно з положенням, команди були розподілені на 2 групи, а змагання відбувались по коловій системі з регламентом 10 хвилин з додатком 5 секунд на хід. Високий рівень підготовки команд Шостки та Ямполя налагоджував глухівчан на жорстку і напружену боротьбу, що в результаті гості посіли 3-ті місця. Поєдинки фіналу між командами шкіл-ЗОШ №6 та ЗОШ №3 проходили у дуже напруженій боротьбі, але як фізична, так і теоретична підготовка старших по віку гравців ЗОШ №6(тренер О.В.Кельбас) виявились вищими й вони перемогли з рахунком 3:0,ставши переможцями турніру. У боротьбі за 3-е місце друга команда ЗОШ №3 перемогла команду ЗОШ №2 з рахунком 2,5 на 0,5,ставши призером турніру. Прекрасний перехідний Кубок (надісланий родиною Л.Д.Подобєдова) та головний приз під оплески присутніх вручав голова глухівської міської шахової федерації Андрій Мартиненко - команді ЗОШ №6. Команда-володар Кубку виступала у складі: Тетяна Ащаулова, Ігор Сенченко та Артем Кузьменко. Вони стали й переможцями по окремим шахівницям.
 
З другим місцем команду ЗОШ №3 було відзначено грамотою міської федерації шахів та призом. Приємно вразила своїм успішним виступом друга команда ЗОШ №3, з чим її також привітав голова федерації, вручаючи грамоту і приз. Прикро, що в турнірі не взяли участь запрошені команди шкіл села Берези, Шалигіно та Банич.Треба відзначити, що єдина команда із району-села Есмань (тренер І.В.Гоцуляк) взяла участь і достойно грала на такому рівні маючи окремі успіхи. Учасники турніру щиро вдячні голові міської шахової федерації Андрію Мартиненко за увагу до турніру, надання призів, тощо.Також гравці, тренери та батьки дякують керівництво Спорткомітету і ППК ГНПУ за надання затишного приміщення. Організація та суддівство відбулось за правилами ФІДЕ, а успішне проведення забезпечили-кандидати у майстри спорту - головний суддя Олександр Кельбас та суддя Максим Никоненко.
 
Андрій Стегно


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости