Новость из категории: Новини

Шосткинський суд покарав священика за розпалювання релігійної ворожнечі

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області покарав священнослужителя УПЦ МП за висловлювання, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образу і обмеження прав громадян за релігійною ознакою. Про це повідомляє «Судовий репортер». На лаві підсудних опинився настоятель Свято-Покровського храму Шосткинського благочиння Конотопської Єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату. Отець Андронік з власного мобільного телефону розміщував у Фейсбуці пости проти будівництва у селищі Вороніж Сумської області храму Православної Церкви України, вважаючи таку церкву не канонічною.

Відповідно до висновку Інституту Бокаріуса дописи отця містять публічні заклики до ворожого ставлення до певних соціальних груп людей за релігійною та класовою приналежністю і необхідність прямого обмеження прав на будівництво свого храму для групи людей, які підтримують Православну Церкву України. За подібні дії священику загрожувало до 3 років позбавлення волі (за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України).
 
До суду надійшла угода про визнання винуватості, на підставі якої суд покарав отця штрафом у 8500 гривень. Також він має компенсувати державі 6864 гривень витрат на залучення експерта. Наразі Фейсбук-сторінка Андроніка-Зенькова недоступна. Водночас отець ще має YouTube-канал, на якому розміщує записи з церкви, зокрема у жовтні 2017-го опублікував три відеоролики, підписані як «Интервью с народным депутатом Надеждой Савченко».


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости