Новость из категории: Новини

Відеоспостереження: вже на стадії встановлення

У Глухові починається створення міської системи відеоспостереження.

ТРК «Глухів» виграла тендер на майже 250 тис. грн., за умовами якого передбачено придбання та монтаж 31 відеокамери для системи міського відеоспостереження. Та, зокрема, контролюватиме стан громадського порядку, дотримання правил благоустрою, допомагатиме у розкритті злочинів. Керівник ТРК Василь ЯРМАК повідомив, що на сьогодні вже встановлено першу камеру, для тестування.

До кінця поточного року запрацюють ще тридцять (з переліком місць їх розташування можна ознайомитися далі – ред.) Сама ж система спостереження, за його словами, розрахована на суттєву більшу кількість відеоприладдя. Сервер передбачено розташувати у міськраді, з наданням поліції можливості моніторити ситуацію в режимі онлайн.

 

Встановлення відеоспостереження - складова спеціальної комплексної програми, прийнятої міською радою, що передбачає виділення протягом двох років 800 тис. грн. Міський голова Надія Вайло висловила також сподівання, що:

В ідеалі, звісно, програму треба продовжити. Якщо хочемо вчасно розкривати злочини, контролювати громадський порядок, – мусимо впроваджувати сучасні технології
Питання порядку доступу до системи, захисту персональних даних, переліку користувачів регулюватимуться спеціальним положенням

Нагадаємо що питання впровадження системи відеоспостереження у Глухові було одним з головних конфліктних моментів взаємовідносин попереднього міського керівництва та його опонентів. Перше вважало за доцільне розташувати сервер у себе, другі наполягали, що лише в поліції. Також у місті вже декілька років успішно працює приватна система відеоспостереження, котрою опікується в т. ч. і підприємець, очільник фракції «Сила і Честь» у Глухівській міській раді Олександр БУЙКОВ. Він віддав чимало сил у відпрацювання відеоспостереження у Глухові, регулярно надавав відзняті матеріали правоохоронцям, що сприяло розкриттю резонансних злочинів, розробив проект відповідної міської програми, більшість положень якої тотожні з тими, що їх містить чинна міська комплексна програма.

Він розцінює встановлення відеокамер у Глухові як, безумовно, позитивну подію, зазначаючи водночас, що вона повинна супроводжуватися належним обладнанням шляхової інфраструктури, сміттєвих майданчиків, встановленням додаткових дорожніх знаків, удосконаленням вуличного освітлення.

А головне, дієвість цієї системи може забезпечити чітке й оперативне реагування правоохоронців, міської влади на порушення, виявлені за допомогою відеокамери. Вона – найбільш неупереджений, правдивий, незалежний свідок. Але, звісно, не може притягати до відповідальності тих хто, скажімо, завалює непрофільним сміттям комунальні контейнери, чи неякісно очищає вулиці від снігових заметів. Це - справа конкретних посадових осіб. Якраз вони й повинні проявляти неупередженість і бути налаштованими діяти по справедливості – як то кажуть, не зважаючи на особу.

 

Вл. інф.

 Де спочатку встановлюватимуться камери відеоспостереження

 Перехрестя вул. Києво-Московської – Ціолковського (направлена в сторону готелю «Європа»)

Біля Скверу Бортнянського (направлена на автовокзал)

Перехрестя вул. Терещенків – провулок Поштовий.

Залізничний переїзд вулиця Джерельна.

 Перехрестя вул. Матросова – вул.Веригинська.

Перехрестя вул.Некрасова – вул.Жужоми.

 Міст біля Скоропадського озера

Залізничний переїзд по вул. Гоголя.

Міст по вул. Благодатна.

 Перехрестя вул. Київський Шлях – Матросова.

 Перехрестя вул. Києво-Московська - площа Рудченка.

 Перехрестя вул. Ціолковського – вул.Ковпака (з видом на ЗОШ №6).

 Вул. Путивльська (біля АЗК Eurogreengas).

Перехрестя вул. Терещенків – вул.Героїв Небесної Сотні (з видом на бар «Едельвейс»).

 Вул. Києво-Московська, 53 (в напрямку магазину «Океан»).

 Площа Рудченка (направлена на Дошку пошани).

Перехрестя вул. Терещенків – вул.Пушкіна.

Перехрестя вул.Ковпака-вул.Героїв Крут.

Перехрестя вул. Києво-Московська – вул.Гоголя.

 Перехрестя вул. Водотеченська – вул.Спаська

 Вул. Покровська (в районі перехрестя з вул. Грибоєдова).

 Контейнерні майданчики по вул. Курлука, 2, Курлука,5, Києво-Московська, 29, Героїв Крут, 8,

Гарматна, 6, Космонавтів, 6, Есманський шлях, 19,

Києво-Московська, 38, Інститутська, 22, Путивльська, 18.

За інформацією Глухівської міської ради



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости