Новость из категории: Новини

На Сумщині відкрили сучасну сортувальну лінію з переробки побутових відходів

Лінія розділення твердих побутових відходів на ТОВ «А-Муссон» – перша в Сумській області. За словами засновника ТОВ «А-Муссон» Анатолія МАКОВСЬКОГО, за програмою Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО «5-7-9» київським офісом компанії був взятий кредит у сумі 25 млн грн у банку «Пумб». На будівництво сортувальної лінії було витрачено 7 млн грн.

Решту кредиту витратили на поповнення обігових коштів. «Кредит «5-7-9» – дуже вигідний не лише через низький відсоток, А й через те, що у період карантину є можливість платити лише тіло кредиту», – додав Анатолій Маковський. На підприємстві також продемонстрували сучасні підземні баки для сміття. Один такий бак заміняє 6 звичайних баків. «Сьогодні ми проговорили з представниками міської ради, що з наступного року у місті Суми мають з’явитися сучасні підземні баки.

На жаль, місто Суми планує встановлювати такі баки за бюджетні кошти, хоч інвестор пропонує це зробити за власні кошти, – відзначив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький. – Мені здається, що правильно було би побудувати в Сумах взаємодію з підприємствами, які здійснюють збирання і транспортування твердих побутових відходів, за схемою інвестування коштів самих цих підприємств. І це має бути умовою конкурсу щодо вивезення сміття».
 
Джерело: debaty.sumy.ua


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости