Новость из категории: Новини / Новини з відео

У Глухові відсвяткували свято Водохреща: Хрещенське богослужіння та купання на водоймі Чернеччина (відео)

Ще не встигли ми насолодитися святами, а вони вже так швидко й відходять. Як співається в коляді: «А той третій празник – Святе Водохреща». Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Опівночі перед Водохрещам вода в річках, як вірили селяни, хвилюється, а набрана з річки опівночі перед Водохрещам вода — цілюща; вона зберігалась у «знаючих» селян за образами на випадок поранення або тяжкої хвороби.

Сьогодні у свято Водохреща на водоймі Чернеча не дивлячись на досить прохолодну погоду та вітер, слід зазначити, що глухівчан це не злякало, а отже присутні мали змогу набрати цілющої води та скупатися на здоров`я. Поспілкувавшись з присутніми, які занурювалися у купелі та поцікавившись як їхнє самопочуття, у відповідь всі запевняли, що почувають себе в гарному настрої та доброму здравії. Пенсіонер, та всім відомий активіст Борис Павлович Москаленко прокоментував на наше запитання наступним чином: - «Вже 20 років на свято Водохреща я пірнаю у проруб, щоб перевірити стан свого здоров’я, тому до цієї процедури підходжу досить відповідально.

І сьогодні можу з упевненістю сказати, що після окунання у крижаній воді почуваю себе добре: температура в нормі, тиск стабільний. Тому нікого не агітую, але кожен повинен зробити свій вибір сам, спираючись на своє здоров’я». На охорону публічного порядку було залучено майже 380 працівників поліції Сумщини, а також 42 військовослужбовця Національної Гвардії. Посилені наряди та автопатрулі чергували в місцях найбільшого скупчення людей – біля церков, храмів та спеціально обладнаних на водоймах місць для купання. Порушень публічного порядку та безпеки під час святкування Водохреща на території Сумської області не зафіксовано.
 
Микола Захарченко
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости