Новость из категории: Статті

Водохреща: занурюватися або не занурюватися? Опитування глухівчан

Напередодні православного свята Водохреща ми провели опитування місцевих жителів. Запитання звучало так: «Чи пірнаєте ви в ополонку 19 січня? Як ви до цього відноситесь?»

Богдана Супрун та Ярослава Веретенник, студентки аграрного інституту

Богдана Супрун та Ярослава Веретенник, студентки аграрного інституту: «Ми ще жодного разу не приймали участі в цій справі, але дуже хочемо! Раніше не було часу, адже уроки в школі закінчувалися пізно, а ввечері по темному страшнувато лізти у воду. Цього року обов’язково спробуємо! Головне – щоб компанія весела була та сильне бажання. До речі, бажання є, так що піти на озеро можемо і удвох!».

Ніна Нікішина, (на фото разом з чоловіком Сергієм та синочком Олексійком)

Ніна Нікішина, (на фото разом з чоловіком Сергієм та синочком  Олексійком): «Я нормально відношусь до того, що дорослі люди, при умові, що вони здорові, купаються на Хрещення в ополонці. Я й сама пірнала одного разу. Та ось коли намагаються запхнути у воду дітей – вважаю це зайвим. Екстремальне занурення ні до чого хорошого не призведе».

Всеволод та Діана

Всеволод та Діана, безробітні. Розповідає чоловік: «6 років тому я покупався в нетверезому стані на Павлівці та так захворів, що ледве одужав. З того разу до води взимку не лізу!».

Тетяна Мірошниченко, приватний підприємець

Тетяна Мірошниченко, приватний підприємець: «Дуже позитивно відношусь до того, що люди пірнають  в ополонку на таке велике свято. Моя дочка кожного року купається, а я ще ніяк не насмілюся! Не вистачає сили волі. Хоча бажання величезне є!».

Валентина Рекун, продавець ринку

Валентина Рекун, продавець ринку: «Для мене купання на Водохреща вже стало традицією, пірнаю з головою п’ятий рік поспіль. Перший раз друзі вмовили на святих Чернечих джерелах, у купальні. Дуже сподобалось, відчуття неймовірні, емоції – позитивні! З того моменту кожного року тепер купаюсь в різних водоймах. І далі буду дотримуватися цієї традиції. Що ж стосується мого здоров’я, то з простудами я майже не знайома!».
 
Підготувала Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости