Новость из категории: Статті

Добровольці, крок вперед

 У Глухові створюється добровольче формування територіальної громади.

 Відразу уточнюємо: справа йде не про батальйон терооборони, який, згідно з чинним законодавством, тепер базується у райцентрі, тобто Шостці. Це – новий підрозділ, створення якого передбачено нещодавно прийнятими законом "Про основи національного спротиву" та положенням про добровольчі формування територіальних громад. Ті передбачають дуже широке коло завдань громадських оборонних формувань: від суто військових до організації системи цивільної оборони, побудови захисних споруд тощо. До них на добровільній основі прийматимуть громадян, які через свій вік, стан здоров’я або з інших причин не можуть бути мобілізовані до лав діючої армії чи резерву. На поточний момент здійснено перший крок у становленні добровольчого загону, а саме – зібралася ініціативна група. До її складу увійшли Константин КЛИМЕНКО, Олександр ПОНИРКО, Сергій ГАЙДУК, Федір ШУТКО, Віктор СКОПЕНКО, Анатолій СЛІДЮК, Олег МОСКАЛЕНКО та низка інших глухівчан, відомих своєю активною громадянською позицією. Позавчора від них у соціальних мережах було розповсюджено звернення ось такого змісту:

   Пропонуємо всім свідомим жителям Глухівської громади, особливо тим, хто має бойовий досвід (атовці, афганці), хто має навички поводження зі зброєю та готові стати на захист України, долучитись до створення добровольчого формування. Ми чекаємо на вас в приміщенні Глухівської спілки учасників АТО за адресою м. Глухів, вул. Спаська, 15 (стара музична школа), перший поверх, вівторок, четвер з 17 до 18-00 та субота з 11 до 12-00.
 
Ініціативна группа

  Нещодавно ініціатори зустрілися з міським головою. Надія ВАЙЛО пообіцяла їм все можливе організаційне сприяння й службове приміщення . Питання взаємодії  з формуванням покладені на профільного заступника Олексія ТКАЧЕНКА.

  Після першого комплектування відбудуться збори добровольців, де оберуть командира загону.

   Сам Олександр Понирко розповів наступне:

-            Ідея створити територіальний добровольчий загін виникла відразу після прийняття закону про національний спротив. У Глухові чимало людей поважного віку, котрі мають неабиякий бойовий досвід, непогане, як для своїх років здоров’я і водночас – бажання побути корисними для Батьківщини. Погодьтеся, це чогось та й варте. Є закон, є можливість підписати контракт добровольця. Нас це цілком влаштовує. Адже служитимемо Вітчизні не за якісь зірочки чи великі гроші, а тому що та саме зараз, як ніколи, потребує нашого захисту, нашої підтримки.

  З офіцером запасу, відомим підприємцем Віктором СКОПЕНКОМ

поспілкувалися, щойно він передав продукти в розташування батальйону територіальної оборони:

-            Допомагатимемо чим зможемо і формуванню територіальної громади. Вважаю, створити його потрібно було ще вчора. Втім, і зараз ще не пізно: нікого не повинно заспокоювати відведення декількох батальйонів російської армії від наших кордонів і різкий перехід на миролюбну риторику деяких путінських посіпак. Це аж ніяк не привід втрачати пильність, а тому створюватимемо місцевий добровольчий загін. Радий, що за цю справу беруться серйозні, відповідальні люди . Які, до всього, мають ще й певний бойовий досвід. Гадаю, все у них вийде, причому найкращим чином.

 

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости