Новость из категории: Культура

«Зимовий квартирник» у Глухівській публічній бібліотеці

В рамках проекту «Центри неформальної освіти у Сумській області», в якому Глухівська публічна бібліотека бере участь з вересня 2022 року, проведено безліч цікавих заходів. Щоб відкривати нові таланти Глухівщини, в листопаді започаткували «Квартирники».
Нещодавно в бібліотеці відбувся «Зимовий квартирник».
Свято відкрили дівчатка зі Зразкової студії «Добрий вечір» Глухівського міського палацу культури, керівники Тетяна Карпенко та Евген Станкевич.
Свої авторські поезії декламували Дар'я Кудояр, Артем та Поліна Громак. Вірш Ліни Костенко прочитав Арсен Конопля.
Авторську пісню виконала глухівчанка Марина Рева.
На зимовому квартирнику лунали інструментальні композиції Дмитра Гагіна та Кирила Кадуріна.
Поетеса з прифронтового села Студенок Олена Мягких розчулила всіх до сліз своїми патріотичними віршами, передавши в них важке сьогодення та віру в перемогу.

Душевні пісні виконали Любов Сачок, Аліна Малахвієнко, Гайдук Ірина- солісти Баницького будинок культури; Тетяна Карпенко - солістка міського палацу культури.
Пісню «Мамине сонечко» заспівала найменша учасниця Квартирника Аня Куценко з Дунайця. Своєю піснею її підтримала мама Марія Куценко.
Приємно, що ця зустріч дала можливість відкрити сімейні таланти.
Справжній фейєрверк почуттів здійняв виступ інструментального гурту «Petrikor» Перемозького будинку культури, фронтмен Олександр Єгоров.
Гордість за Україну викликав творчий проект для Чікаго, створений до сторіччя «Щедрика» М. Леонтовича. Його презентував начальник групи Цивільного військового співробітництва.

На закінчення святкової зустрічі всі разом з ведучою Тетяною Ланіною заспівали «Червону калину».
Ми зрозуміли, що такі заходи зараз актуальні, бо люди цього потребують, хочуть трошки відволіктись. Кожен охочий міг пожертвувати кошти для потреб Збройних сил України.
Директор Глухівської публічної бібліотеки Тамара Привалова подякувала
за допомогу в організації цього свята та інших заходів в рамках проекту «Центри неформальної освіти у Сумській області» заступникові міського голови Маріанні Васильєвій, в. о. начальника відділу культури Глухівської міської ради Олені Ніжник, директору КЗ «Центру Культури» Олександру Ланіну, начальнику групи Цивільного військового співробітництва, партнерам, волонтерам, працівникам бібліотеки та всім учасникам і глядачам.
До нових творчих зустрічей
 
Тамара Привалова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости