Новость из категории: Статті

Втрати глухівчан під Марьїнкою

     Як стало відомо,  у боях під Марьїнкою  23-24 лютого вбито двох та важко поранено стількох-же глухівчан з  поповнення, що декількома днями раніше прибуло до 72 мотопіхотної бригади імені Чорних Запорожців зі складу роти охорони глухівського відділу шосткинського РТЦК . 

Втрати глухівчан під Марьїнкою

 Поранених успішно евакуювали з поля бою. Одного з них – вже без руки.
    Всі згадані – добровольці - стали до зброї ще на самому початку широкомасштабної агресії.  Під Марьїнкою, боронячи свої позиції , вони попали під шквальний вогонь рашистської артилерії. Наш земляк, який воює неподалік  розповів, що ворог, промацуючи слабкі місця в нашій обороні, веде шалений вогонь з танків, гармат, РСЗВ , вдень і вночі. На залп з українського важкого озброєння припадає щонайменше десять від рашистів. До всього, ті застосовують  заборонені фосфорні заряди. 
   Наші бійці, звісно, відповідають -  як то кажуть, рідко, але мітко, знищуючи щодня декілька одиниць бойової техніки та десятками - особовий склад. Чимало їх, маючи багатий бойовий досвід, проявляє непересічні майстерність і кмітливість. Це компенсує чисельну та технічну перевагу ворога. «Чорні запорожці» також непогано укомплектовані сучасним протитанковим озброєнням, транспортом, мають добрі амуніцію та харчування.
    Їх підтримує і місцеве населення, бо дуже не бажає підпасти під владу ДНР.  «Стоїмо, даємо гідну відсіч, сподіваємось на підтримку, і віримо що врешті-решт зламаємо хребта російському чудовиську», - підсумовує наш глухівський захисник.   
   Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости