Новина з категорії: Інформація

Коли завершиться опалювальний сезон, як іде благоустрій та чи відбулись земельні аукціони?

Сьогодні, 3 квітня, на щотижневій нараді керівників комунальних закладів, підприємств, управлінь та відділів міської ради, старост була проаналізована ситуація за минулий тиждень та дані нові доручення. Головувала на нараді секретар міської ради Людмила ВАСЯНОВИЧ

КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН
Директор КП «Глухівський тепловий район» Микола КОЛОША поінформував, що підприємство отримало необхідні обсяги природнього газу за пільговими цінами на квітень місяць і продовжить надавати послуги населенню згідно рішенню виконкома. До такого колегіального рішення прийшли після того, як стало зрозуміло, що сталої теплої погоди ще нема, очікуються дощі.
Отже, тепло в оселі глухівчан подаватиметься до 9 квітня. Заклади бюджетної сфери відключатимуть від тепла поетапно.
ПРО БЛАГОУСТРІЙ
За березень комунальники вже вивезли з вулиць міста 300 кубів гілля, 1682 кубометри сміття, обрізано 428 дерев. На 18 вулиць завезено підсипку на дороги, триває грейдування, розпочався ямковий ремонт. Зараз місцеві жителі, трудові колективи і комунальні служби активно наводять порядок після зими. У села закуплено вапно, цемент, цвяхи тощо. Планується основне прибирання завершити до Великодня. Деякі роботи гальмуються через погоду, тому, наприклад, на кладовища техніка заїде трохи пізніше, щоб не робити великі колії. Про це доповідала начальник управління ЖКГ Олена ЩЕБЕДЬКО та старости.
Окремо обговорено ситуацію із огорожею міського стадіону, яка частково завалилась.
МЕДИЧНА ГАЛУЗЬ
Глухівська міська лікарня заповнена вщент, на ранок понеділка мали 317 пацієнтів. Серед них – і хворі на ковід, який нікуди не зникає. І хоч за минулий тиждень рівень захворюваності пішов на спад, все ж тести виявили 18 нових хворих.
Лікарі радять жителям громади вакцинуватись, вакцини Короновак і Файзер в наявності.
ПРО ЕЛЕКРОННІ РЕЦЕПТИ
На думку медиків, ажіотаж навколо купівлі про запас препаратів стався через недостатню поінформованість людей. Електронні рецепти будуть видаватись далеко не на всі ліки, а тільки на ті, які і раніше потребували призначення лікаря. Звісно, певні незручності можливі, але ситуація не настільки критична, як це було озвучено.
ПРО ДЕРЖАВНУ ТАЄМНИЦЮ
До відома всіх керівників було доведено нові вимоги щодо нерозповсюдження інформації, яка може бути державною таємницею. Працівники органу місцевого самоврядування мають особливо виважено і обережно озвучувати відомості про переміщення військових, їхню кількість, можливі місця дислокації, кількість техніки тощо. Вірніше – не озвучувати!
ПРО РОЗВИТОК ГРОМАДИ
Із позитивного: вперше за рік у ЦНАПі зареєстровано більше ФОП, ніж припинили свою діяльність. Також минулого тижня відбулись елекронні аукціони з передачі в оренду двох земельних ділянок. Одну ділянку комерційного призначення площею 0,3 га у Глухові на перехресті вулиць Есманський шлях та Ігоря Білевича взяло в оренду ТОВ «Компанія «МАСТ», другу – ТОВ «Аграрні інвестиції» (5,4 га сільськогосподарського призначення). В обох випадках була збільшена стартова річна орендна плата.
 
Глухівська міська рада


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини