Новина з категорії: Інформація

Готовність закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період: обговорення на апаратній нараді

Про готовність закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період на апаратній нараді поінформувала начальник відділу освіти Оксана ЮДІНА. Окремо було обговорено формат навчання. Як і у минулому році, ДЮСШ, інклюзивно-ресурсний центр та МЦПО працюють у змішаному форматі. До чергових груп дитсадків у понеділок прийшло 111 дітей, при цьому місць усім бажаючим не вистачає. Батьки дошкільнят подали у два рази більше заяв, але на даний час водити у садочок дітей можуть лише ті, хто працює. Заклади загальної середньої освіти розпочали навчальний рік дистанційно.

Готовність закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період: обговорення на апаратній нараді

На сьогодні тільки 35% батьків учнів початкових класів і 23% батьків 1-11 класів хочуть, аби діти кілька разів на тиждень мали змогу прийти до школи. При цьому у різних школах і навіть у різних класах цей показник не однаковий: від 9-11 відсотків до 58-70. Міський голова Надія ВАЙЛО зазначила, що дана тема викликала у громаді гарячі обговорення, не розібравшись - звинуватили владу ніби в організації очного навчання наперекір волі батьків.
«Жодних наказів про зміну дистанційної форми не було, але ми мали вивчити реальну ситуацію шляхом опитування. Насправді це непроста тема. До нас звертаються батьки, хто дійсно хоче, щоб діти хоч 1-2 рази на тиждень могли зустрітись з учителем, особливо це стосується учнів початкової ланки. Як влада ми зобов’язані чути усіх жителів, пропонувати виважені рішення.
Про який примус батьків у даній безпековій ситуації може йти мова? Хоч хтось розуміє рівень відповідальності, який лягає на плечі педагога, директора, мене як міського голови? Ми чекаємо обласну комісію, яка має приїхати у Глухів і на місці вивчити усі нюанси. Тільки після дозволу з області ми приймемо конкретні рішення по кожній школі окремо. Наскільки мені відомо, за таким дозволом звернулись і інші громади», - прокоментувала Надія Олексіївна. Також вона дала доручення підготувати пропозиції по капітальному ремонту укриття в одній із шкіл, яке можна було б використовувати і спортивним гурткам, і танцювальним студіям тощо.
 
Глухівська міська рада


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини