Новина з категорії: Новини

Загинув герой Юрій Григорович ЗАГУТА (1.02.1991 – 23.11.2023)

Що робить звичайного молодого чоловіка героєм? Як визначити ступінь відваги і патріотизму? Інколи одна подробиця характеризує людину, підсвічує його душу. 32-річний глухівчанин Юрій Загута жив і працював у Хорватії, коли почалось повномасштабне вторгнення рф. Наступної доби він був у Львові. 

Загинув герой Юрій Григорович ЗАГУТА (1.02.1991 – 23.11.2023)

Ще три дні йому знадобилось, щоб знайти ТЦК, який зможе його направити у військо.  Жмеринським ТЦК Вінницької області він був призваний 1 березня 2022 року. 
Честь! 

❗❗❗ Громадо! За нашу можливість жити на рідній землі, бути українцями і будувати свою державу воюють кращі. І гинуть у кривавій борні з проклятим ворогом. Це наші захисники, на яких ми молимось.

Схилимо голови. Висловимо співчуття матері ГЕРОЯ, його рідному брату, всім знайомим. 

Юрій Загута закінчив Глухівську ЗОШ №2, навчався у місцевому агроколеджі, ГНПУ. Працював у Києві, був майстром-столярем. Хотів розвиватись у професії, побачити світ, бути вільним і покладатись тільки на себе. Мав загострене почуття  справедливості, власну думку. Говорив братові ще з 2014 року, що хотів би воювати. І коли рашисти посунули ордою - поступив як великий українець, як гідний син своєї землі.

Солдат Юрій Загута загинув біля села Діброва на Луганщині, на території Серебрянського лісництва. Страшні бої у цій місцевості тривають більше, ніж півтора роки, їх уже визнали найбільшою лісовою битвою російсько-української війни. Це точно такий символ незламності і запеклого спротиву, як ДАП, Бахмут, Мар'їнка, Авдіївка і багато інших точок на карті України. 

Вічна пам'ять Герою.
Слава і доземний уклін воїну, який боронив Україну.


Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини