Новость из категории: ---

Загинув герой Микола Володимирович КАБАЄВ (11.03.1988 – 21.12.2023).

 Загинув герой Микола Володимирович КАБАЄВ (11.03.1988 – 21.12.2023).

Микола КАБАЄВ – яскравий приклад відданого, вірного і вольового захисника. Він служив у 58 окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, контракт підписав за рік до повномасштабного вторгнення рф. Подивіться, на фото він тримає герб виговців, де написано девіз «Разом до перемоги». 
Для 35-річного глухівчанина це були не просто красиві слова, він прагнув бути одним із гвинтиків, які крутять важке колесо перемоги. Рідні говорять, що Микола постійно опановував нову техніку, навчився домедичній допомозі, вивчав дрони.  Будучи командиром одного із відділень роти вогневої підтримки, думав тільки про своїх хлопців. Навіть у коротку останню відпустку пішов після всіх. 

На позиції виходив постійно. Часто по відео показував дружині і сину важкий солдатський побут, непролазну грязюку, окопи, але не для того, щоб поскаржитись. Навпаки, говорив, що вони сильні, що знають, за що воюють. Що розкисати не мають права, бо зараз триває війна на виживання українців. 

А ще як справжній батько знаходив час учити із 9-річним сином уроки, знав усе, що хвилювало чи радувало дитину.

І це при тому, що майже два роки Микола Кабаєв – у бойових діях. Перший бій – під Глуховом 24 лютого 2022 року, далі Чернігівщина, Київщина, Бахмут, Вугледар.

Де б не був – тримався за побратимів, а вони за нього. До речі, служив разом із своїм другом дитинства, кумом. 

Загинув герой у районі Вугледару. Побратими, які звонили родині, коротко розповіли обставини гибелі, і ще раз підтвердили, що Микола був великим патріотом і справжнім воїном.

Співчуваємо рідним: дружині, сину, мамі з сестрою. Дай вам Господь пережити це горе, а потім зберегти світлу пам'ять про ГЕРОЯ.

У Глухові Миколу Кабаєва багато хто знає. Він навчався в НВК №4, ВПУ, у колежді СНАУ і ГНПУ. Працював у різних сферах, але прийняв рішення бути військовим і пишався цим. 

Слава герою!
Прощання відбудеться днями.
 
Глухівська міська рада 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости