Новость из категории: Новини

Підсумки апаратної наради 1.01.23

Підсумки апаратної наради 1.01.23

На апаратній нараді 1 січня 2024 року говорили про криміногенну обстановку і роботу дільничних офіцерів поліції, зміни у законодавстві і окреслили задачі на перший робочий тиждень року.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих земляків, чиї імена традиційно зачитала міський голова Надія ВАЙЛО.
9193; Старший дільничний офіцер поліції Олександр МОРОЗ коротко доповів про роботу, яку виконують його колеги. Всі дільничні були присутні у залі.
Так, за 2023 рік на території м.Глухова було скоєно 377 злочинів, з яких 97 поки залишаються нерозкритими. Маємо значний ріст кількості злочинів у порівнянні з минулим роком, коли їх було 201.
Основна причина росту – значне збільшення інтернет-шахрайств. Глухівчани втратили за рік 1,1 млн грн тільки через різні схеми обману. З 83 злочинів 35 не розкрито. В той же час було викрито місцевого жителя, який вчинив 40 фактів шахрайства: він видавав себе за іншу особу і просив у знайомих у борг гроші.

Серед іншого – ріст заподіяння легких тілесних ушкоджень і крадіжок (дуже часто це повідомлення з АТБ і Аврори). Приділяється увага протидії домашньому насильству (зафіксовано 132 факти), виявленню порушень правил торгівлі тютюновими та алкогольними виробами (36 фактів), злочинам, пов’язаних з наркотиками (26 різних фактів).
В умовах військового стану дільничні офіцери несуть службу на блокпостах, перевіряють власників зброї, встановлюють осіб, які переховуються від мобілізації, перевіряють доступ до укриттів, працюють з порушниками комендантської години. Всього на території Глухова працюють 8 дільничних, крім них частину території контролюють поліцейські офіцери громади.
9193; Міський голова подякувала їм за роботу, за відновлення довіри до поліції і діалог, який вони намагаються постійно вибудувати з місцевими жителями. Надія Вайло доручила оновити інформацію про дільничних офіцерів у різних мікрорайонах, щоб усі глухівчани знали, до кого звернутись у разі потреби. Під час війни спокій і контроль за деструктивними чинниками – це дуже важливо.
9193; Про реєстрацію в системі «Електронний суд» поінформував в.о. начальника юридичного відділу міської ради Сергій БОРИСЕНКО.
9193; Стосовно моніторингу захворюваності, то кількість ГРВІ за останній тиждень року знизилась майже вдвічі, випадків грипу не було.
9193; Очільниця громади дала доручення надати пропозиції щодо суспільно корисних робіт, на виконання яких можна залучати безробітних. «У нас є досвід громадських робіт на стадіоні та на ремонті укриттів, тепер спробуємо трохи інший вид взаємодії з центром зайнятості. Маємо всі працювати з повною віддачею. Щоб не було соромно дивитись в очі тим, хто воює. Сьогодні ти або воюєш, або працюєш», - підкреслила Надія Вайло.
 
Глухівська міська рада


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости