Новость из категории: Інформація

РЯТУВАЛЬНИКИ ЗАКЛИКАЮТЬ не спалювати суху рослинність

Щороку навесні починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф.
❗ Окрім цього, випалювання сухостою на деокупованих територіях або на територіях, де велись бойові дії, - може призвести до детонування боєприпасів, що не розірвались, та інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв. Що може призвести до травмування цивільного населення. Більшість випадків займань на відкритих територіях сталися саме через необережне поводження людей з вогнем. Загоряння сухої рослинності виникає через порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Такі методи шкодять екосистемі, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелі людей.
Варто відзначити, що згідно з чинним законодавством сума штрафу за порушення статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян становить від 3060 до 6120 гривень.
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости