Новость из категории: Новини / Новини з відео

ЧИСТЕ МІСТО: ліквідувати стихійні звалища (відео)

Розпочата близько трьох тижнів тому кампанія по очищенню від сміття околиць Родіонівки продовжує набирати обертів. Найбільш масштабним було прибирання позаминулої неділі, коли до роботи стало понад два десятки «екологічних добровольців». Прибуло депутатського полку – до ініціатора акції Олександра БУЙКОВА доєдналася Галина ОВСЯНКО. Знову зібрали цілу гору – понад 700 кг. Твердих, головним чином пластикових, відходів.

Цієї неділі толока продовжилася. Людей, щоправда, поменшало – зібралося близько десятка, але, працювали як-то кажуть, за двох, а то й в трьох: вичистили чималу ділянку рову, що оточує територію дачного товариства, на місці колгоспного саду, назбирали вже тону сміття. Разом з чималим обсягом зробили й низку цікавих спостережень – наприклад, за величезним стихійним звалищем, яке утворилося відразу за житловим сектором Родіонівки – на узвишші лівого берегу Есмані, біля зруйнованої молочно-товарної ферми «Велетня». Колись тут намагались створити щось на кшталт зони відпочинку – навіть висадили берізки. Затим, однак, ентузіазм авторів корисного започаткування, як воно часто буває, випарувався, територія зарослі бур’яном, у який почало скидати сміття чи не пів-міста. Нині тут цілі поклади всіляких відходів. Вогонь, пущений кимось заростями, цієї весни, оголив моторошну картину. Тут тобі не просто великий смітник (на око – десь 50 х 40 м.), а справжнісінька екологічна бомба, яка, коли «вибухне», просто перетворить заплав Есмані й озера, які знаходяться нижче за течією, у мертве болото.

Друге звалище – трохи менше, приблизно 40 х 30 м., але справляє не менш гнітюче враження. Знаходиться воно на розлогому – правому березі річки, поблизу водозабору. Один лише факт такого сумнівного сусідства, згодьтеся, навіває дуже сумні думки.

У понеділок стало відомо, що зазначені депутати, під впливом побаченого, збираються звернутися до міського голови з проханням визначити порядок та обсяги коштів з Фонду охорони навколишнього середовища, необхідних для ліквідації стихійних звалищ неподалік заплави Есмані, в районі Родіонівки. Олександр БУЙКОВ також вважає за доцільне встановити на місцях прибраних стихійних звалищ бодай примітивні, з обаполу, ємності для твердих відходів.
 
Андрій КОВАЛЕНКО
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости