Новость из категории: Новини

На Сумщині поліція за допомогою громадян затримала кур‘єрку шахраїв

Поліцейські Сумського району затримали 19-річну дівчину, що працювала кур‘єркою шахраїв, котрі під виглядом поліцейських вимагали у громадян відкуп за не притягнення їх родичів до кримінальної відповідальності. Сама дівчина стверджує, що нібито не знала про вмісти забираємих у людей пакетів. Однак щоразу знаходила в пакунках гроші та переказувала їх невідомим особам на певний банківський рахунок. Дівчину не зупинило навіть те, що пакунок з грошима їй передала бабуся-інвалід.

Жертвою шахраїв-псевдополісменів останніми вихідними стала 82-річна жителька одного з селищ Сумського району. Пенсіонерка – інвалід, пересувається по будинку на інвалідному візочку. Старенька говорить: коли їй на стаціонарний телефон подзвонили ніби то з поліції та повідомили, що її син, будучи за кермом автівку, збив на дорозі людину, вона страшенно перелякалась. «І руки відразу затрусились, я плакати почала… А мені говорять, мовляв, ваш син живий-здоровий, машина трохи подряпана, а той чоловік, потерпілий, у важкому стані, - пригадує старенька. – Ніби то він і паралізований, і голова пробита. І йому потрібні на лікування гроші. Я вже хотіла кинути трубку та телефонувати дочці, а мені кажуть – ні, швиденько збирайте гроші, бо якщо людина помре, то син ваш на вісім років потрапить за грати».

Збентежена жінка зібрала всі наявні гроші, додала позичені у сусідів, та віддала прибулій кур‘єрці 6600 гривен заощаджень. І лише після цього здогадалась подзвонити дочці, яка, звісно ж, відразу здогадалась, що старенька мати стала жертвою злочину.

Наступного дня подібний дзвінок отримала односельчанка потерпілої пенсіонерки.

«Проте жінка відразу зрозуміла, що це можуть бути шахраї. Відтак, зробила вигляд, що погоджується на всі вимоги псевдо-поліцейського, та запевнила, що збере гроші та чекатиме на людину, яка за ними приїде. – Коментує розвиток події начальник сектору реагування патрульної поліції №1 Сумського районного відділу поліції Олександр Савчук. - Вона розповіла про телефонну розмову своїм синам, і поки вони приїхали додому, приготувала в якості грошей пакунок з різаним папером. Як тільки кур‘єрка переступила поріг її будинку, молоді люди відразу затримала «гостю» та викликали поліцію».

Сама затримана дівчина стверджує: вона не знала про вміст забираємих пакетів. За її словами, їй телефонував невідомий чоловік, просив виїхати за певною адресою та забрати пакунок з документами.

Проте зізнається: щоразу, приїхавши до обласного центру, вона відкривала пакети, і всі знайдені гроші переказувала через найближчий банкомат на певний банківський рахунок. За свої «послуги» отримувала 300 гривен оплати.

Наразі за даними фактами відкриті два кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство) та ч.1 ст.15 і ч.1 ст.190 КК України (замах на шахрайство). Слідство по даній справі триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости