Новость из категории: Новини / Новини з відео

Гаряча сесія міськради (фото + відеорепортаж)

Сесійне засідання Глухівської міської ради, яке відбулося позавчора, було дуже тривалим і бурхливим. Воно розпочалося о 15.00, а закінчилося близько 21.00. Близько години депутати визначалися з порядком денним.

Як часто бувало на попередніх засіданнях, тут не могли дійти згоди представники промерської більшості, й фракції «Волі народу». До речі, у лавах останньої цього разу були відсутні провідні депутати Юрій БУРЛАКА та Володимир ГРИБ. Керівництво фракцією взяла на себе Лариса ГРОМАК.

Після того, як сторони, врешті, дійшли згоди, розпочалося очікуване обговорення. Найактуальнішим було, безумовно, питання реорганізації глухівської медицини, на функціонування якої в її теперішніх масштабах у міської влади наступного року буде бракнути коштів. По ходу цього обговорення відбулася дуже палка дискусія між керівником глухівської ЦРЛ Віталієм Горбасьовим та секретарем міськради Оленою ДЕМІШЕВОЮ.

Головлікар озвучив пропозиції економії коштів, на суму близько 2 млн. грн., де передбачено, зокрема, зміну статусу відділення переливання крові (з перетворенням на пункт), переведення служби швидкої допомоги, як це передбачено існуючими нормативами, у відання ЦПСМД, та низку інших організаційних змін, без значного скорочення лікарських ставок та ліжко – місць.

Секретар зазначив що зекономити треба близько 16 мільйонів. Ніякого певного рішення щодо майбутнього нашої медицини поки не прийнято – реальні кроки здійснять вже після Нового року. Депутати рішуче відмовилися від придбання для потреб міста штучної ялинки за 250 тис.т грн. і не прийняли рішення про присвоєння чергового рангу М. ТЕРЕЩЕНКУ. Й цього разу не визначилися з доповненням об’єктів , що підпадають під приватизацію. Серед позитиву відзначимо: схвалення звичних земельних питань, затвердження звіту про виконання бюджету за 9 місяців, детального плану територій, внесення змін до програми соціально – економічного розвитку - 2017, виділення додаткових коштів на оснащення системи вуличного освітлення новими економними світлодіодними світильниками, міську цільову програму допомоги АТО – шникам тощо.

Одним з найколоритніших моментів сесійного засідання стало прилюдне вручення військовим комісаром Олександром КОВАЛЕМ повістки для проходження призовної медкомісії відомому громадському активісту Павлу ПАНКОВУ.
 
Вл. інф.
Фоторепортаж Романа Матющенко повна версія за посиланням
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости