Новость из категории: Статті

Віктор ЛИСЕНКО: вступ Деркача до «Батьківщини» - чистісінький фейк

Всі спроби дискредитації політичними суперниками «Батьківщини», здається, завершуються лише зростанням її політичної ваги.. Його красномовно засвідчують і результати останніх виборів до територіальних громад, і демонстративна підтримка «сильними світу сього»- керівниками провідних країн світу Юлії ТИМОШЕНКО, і навіть –заяви її колишніх політичних опонентів, що саме вона може, нарешті, об’єднати Україну. На Сумщині «Батьківщина» теж, як то кажуть, не пасе задніх. Детально на цей предмет спілкувалися з депутатом обласної ради Віктором ЛИСЕНКОМ.

- Якою бачите нинішню соціально – економічну ситуацію на Сумщині .

- Вона, якщо чесно, далека від оптимальної. За сумою найважливіших показників область скотилася до 22 (!) місця в Україні. Промислове виробництво «лежить», дороги розбиті, населення вимирає. Нинішні керівники Сумщини хизуються, що мають один з найвищих по країні показник забезпечення субсидіями, замовчуючи, що у нас рівень заробітних плат, розрахунків за комуналку – чи не найнижчий. Дуже слабо розвивається у нас, якщо порівнювати з іншими регіонами, малий і середній бізнес – цей рушій сучасної економіки. Мене важко запідозрити у симпатіях до влади часів Януковича, але вимушений визнати, що у попередника ШУЛЬГИ та КЛОЧКА - Юрія ЧМИРЯ було певне стратегічне бачення, позначалася мета – за п`ять років вивести Сумщину в п’ятірку найрозвинутіших областей, і певні речі таки робилися в цьому напрямі. Нинішнє ж обласне керівництво здається просто безпорадним.

Втім, причини нинішнього … назвемо це так: застою з ознаками занепаду полягають не в чиїхось зловмисності чи бездіяльності. Бачимо ознаки серйозної системної кризи. Справа в тому, що починаючи з Кучми наші керманичі намагалися, ігноруючи вимоги часу, вибудувати централізовану владну вертикаль. Її не рушав Ющенко – і де він зараз? Янукович, образно кажучи, наступив на ті ж самі граблі. Схоже, що й нинішній президент повторює шлях попередників. Система управління регіонами представниками вищої особи, яких призначають, а потім знімають, коли заманеться, котрі ні за що, по суті, не відповідають, своє давно віджила. Далі так керувати, в т.ч. і Сумщиною, неможливо. Треба давати регіонам реальне самоврядування, а не, вибачте, гратися у територіальні громади. Якщо відверто, більшість їх абсолютно недієздатна, плодить нових управлінців, виснажуючи і так злиденний бюджет. Виконавча влада на рівні області має зосереджуватися у виборних представників, в органах на кшталт облвиконкомів. До речі, відразу після Революції Гідності хтось таке народу палко обіцяв.

- Ну а що можете сказати про Глухів.

- Ще радянські класики казали, що комунізм не збудувати в окремо взятій області чи місті. Глухів не може бути таким собі острівцем щастя. Так, команді Мішеля вдалося зробити чимало: збільшити вдвічі надходження до бюджету, закрити деякі пекучі проблеми комуналки, покласти сотні метрів тротуарів, створити передумови для капітального будівництва вже цього року, але на заваді йому стають об’єднаним фронтом прибічники Андрія ДЕРКАЧА та «нової» обласної влади. Перші торпедують у міській раді будь-які конструктивні зусилля влади, другі – «перекривають кисень». Для прикладу: райони, міста, керівництво яких лояльне до голови ОДА – Шостка, Охтирка, отримують на рік десятки мільйонів з фонду регіонального розвитку, а Глухів – кількасот тисяч. Різниця в десятки разів – хіба це нормально? Варто згадати й історію з відкриттям нового виробництва на потужностях колишнього глухівського заводу продтоварів. Воно відсувається на невизначений термін «дбанням» обласних чиновників. Окрема історія – позиція правоохоронних органів, які не реагують на сигнали щодо зримих зловживань представників та друзів колишнього керівництва, і, навпаки, дуже прискіпливо перевіряють нинішню міську владу. Знову , тут головну роль грає не стільки чиясь зла воля, скільки стара система, побудована на принципах ручного управління. Керівники, народні депутати у цій феодальній системі перетворюються на таких собі паничів, для яких закон – не більше ніж прикриття їхнього свавілля, бюджетні кошти – власний казан, їх розподілення – прибутковий бізнес.

Мішель, де успішніше, де ні, намагається її замінити у Глухові, на нову, але – знову можу цитувати про острівець щастя у океані застою й занепаду. Вважаю, з нинішньої глухівської ситуації один вихід: місцеві демократичні сили повинні забути про всі свої розбіжності, дрібні непорозуміння, та згуртуватися навколо чинного міського голови.

- Що ви і ваша політична сила зробили для Глухова за рік, що минув?

- Я не піарюсь, подібно до деяких колег, які представляють партії – скороспілки, не розкидаюсь депутатськими коштами за принципом «кожній сестричці по сережці». Намагаюсь втілювати в життя значимі, насамперед культурні, проекти. Так, саме глухівська «Батьківщина» стала ініціатором, вважаю, епохальної події в історії міста – зведення шевченківської скульптурної композиції, а наш перший номер у міському депутатському списку Петро ТОВСТУХА, за допомогою мого обласного колеги Петра НЕЧМОНІ - забезпечив вихід у світ чергового випуску «Української хвилі», «Української абетки», за що перший вшанований почесним званням «Професіонал року – 2017». Районний депутат від «Батьківщини» Віктор СКОПЕНКО зводить церкву у рідній Перемозі. До речі, ця побудова храму на Глухівщині – перша, починаючи з 1917року. Я використав 60 тис. грн., з коштів на виконання депутатських повноважень для лікування важкохворих.

Вже приступаємо до наступного значимого проекту – пам’ятника нашій уславленій землячці Аді РОГОВЦЕВІЙ. Як народна артистка та Герой України вона заслуговує на таку почесть ще при житті. Є її згода, відповідний проект, погодження з владою. Знову віддаватиму на скульптуру свої депутатські гроші. Можна перераховувати внески на той же рахунок, що й торік «шевченківські» гроші.

- На минулому тижні місцевий політикум здригнувся від повідомлення про начебто вступ нардепа Деркача до лав «Батьківщини». Прокоментуйте, будь ласка.

- А що тут коментувати – звичайний фейк! На цьому тижні вже пішли повідомлення про його переговори з УКРОПом у Дніпрі. Вважаю, Андрію Леонідовичу немає потреби балотуватися від когось – чинний виборчий закон, який передбачає «мажоритарку», навряд чи буде відмінено, а новий - прийнято у другому читанні представниками коаліції, не кажучи вже про Опозиційний блок чи колись «рідну» Деркачеві «Волю народу». Ні для кого не секрет: рейтинги БПП та Народного фронту надто низькі, щоб розраховувати на якесь значне представництво у складі Верховної Ради наступної каденції. А на «прикормленому» мажоритарному окрузі у Андрія Леонідовича, гадаю, буде шанс.

В одному човні з антиукраїнськими силами нам не по дорозі! На рахунок видуманої історії політичного шлюбу Деркача з «Батьківщиною» зазначу ще наступне: треба ретельно перевіряти інформацію, і лише після цього - повторювати в соціальних мережах.

Спілкувався Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости