Новость из категории: Статті

Хто поховає першим: як дізнаються

Про це незручно писати, але знову й знову до редакції надходять повідомлення, що начебто приватне підприємство «Вічність» стовідсотково контролює надходження інформації про смерть глухівчан. За словами рідні померлих, майже відразу після повідомлення за номером «102» до них телефонують зі вказаної фірми, і пропонують послуги. Маємо, зокрема, інформацію, що так сталося з Любов`ю ТЮТЮННИК, Анжелою та Любов`ю КУЗЬМІНИМИ, Веронікою ДУБИНОЮ, Тетяною ОДНОРОБ та деякими іншими.

Адресат, до якого надходять дзвінки від надавача ритуальних послуг, знаходиться, зазвичай, у такому стані, що просто не в змозі, образно кажучи, перебирати: довідуватися про вартість, порівнювати ціни, а тому без довгих умовлянь погоджується на запропоновані умови. Прозріння наступає далі, вже після поховання, коли родичі дізнаються, що десь можна було замовити у півтори – два рази дешевше.

Звісно такий «бізнес в одні ворота» викликає невдоволення у інших фігурантів поховального бізнесу. Ніна СТАРЧЕНКО, яка працює на ринку ритуальних послуг вже 17 років, навіть звернулася з цього приводу до поліції, виклавши цілком закономірну підозру, що «монополіста» інформують саме з чергової частини, де приймаються повідомлення про смерть. Новий керівник поліції обіцяв розібратися, але справа так і не посунулася – як він сам пояснив згодом, через відсутність заяв від громадян.

Проблема, втім, існує, позначаючись вже і на загальному стані малого бізнесу, котрий, як декларується звідусіль, має стати становим хребтом економіки. В тому числі й у маленькому, окремо взятому Глухові.

Степан Береза


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости