Новина з категорії: Новини / Новини з відео

Вірші, що зігрівають душу: творча зустріч в глухівській бібліотеці + відео

«І сміх, і сльози, і любов» - так називалась благодійна творча зустріч з поетесою з прикордонного села Студенок Оленою Мягких, яка відбулася в Глухівській публічній бібліотеці 7 червня. Поезією Олена захопилася ще в дитинстві, в п’ятому класі. Вже тоді це були патріотичні вірші про Україну. Після закінчення Путивльського педагогічного училища та Глухівського педінституту, працювала вихователем в дитячому садку Студенецького НВК.

Вірші, що зігрівають душу: творча зустріч в глухівській бібліотеці + відео

Її вірші друкувалися в фахових виданнях «Розкажіть онуку», «Дошкільне виховання», «Джміль»; літературних альманахах «Сузір’я», «Веселих свят!», «Лілея», «Українська хвиля»; місцевій газеті «Глухівщина» та часописі «Сільський вісник». А ось її збірка римованих казок «Вам казка, а мені бубликів в’язка» згоріла разом з Студенецьким дитячим садочком після неодноразових обстрілів рашистів. З 2023 року поезії поетеси друкуються на порталі «Поезія Вільних», який запустили Міністерство культури та інформаційної політики України.

Вірші, що зігрівають душу: творча зустріч в глухівській бібліотеці + відео

Тут збираються вірші про війну росії проти України. Кожен вірш, кожен рядок, кожне слово – це вже частина української історії. Після нашої перемоги майбутні покоління мають пам’ятати крізь що ми пройшли та надихнутися відвагою і героїчною боротьбою. На літературно-мистецькому заході прихильники творчості Олени Мягких відчули особливу енергетику людини, яка кожної миті перебуває під обстрілами під вогнем з боку росії, але не втратила оптимізму і, навіть, зберегла почуття гумору. Вона не хоче покидати рідне село, і це знаковий посил для тих людей, хто зневірився не тільки в нашу перемогу, а й краще майбутнє України.

Вірші, що зігрівають душу: творча зустріч в глухівській бібліотеці + відео

Теплими оплесками присутні зустрічали виконавицю віршів, пісень та гумористичних спогадів. Її артистизм, енергетика, оптимізм проникали в їх душі і нікого не залишили байдужими. Позитивно і те, що мистецьку програму Олени Миколаївни пронизливо доносили до слухачів і її колишні вихованки – сестри Олександра та Юлія Волончуки. Під час концерту присутні хвилиною мочання вшанували воїнів, які загинули в російсько-українській війні, захищаючи нашу вітчизну. Музичне вітання подарував піаніст-віртуоз Володимир Бобров. Дві години зустрічі пролетіло як одна мить. Шанувальники висловили слова подяки і захоплення Олені Мягких та висловили бажання провести такий захід на більшій сцені для широкої аудиторії. А ще побажали, щоб видалися книги її з творчими доробками. Пані Олена подякувала всіх присутніх за розуміння, за щиру підтримку, за зібрані кошти – 1700 гривнів на лікування хворого хлопчика, глухівчанина Назара Антонця, 2015 року народження. Гроші в цей же день були передані його мамі. Бажаємо Олені Мягких побільше щасливих, позитивних моментів життя, здоров’я, творчого натхнення і якнайшвидшої перемоги України.
 
Микола Гурець, Ніна Шубнікова
 

Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини