Новость из категории: Новини / Новини з відео

Бійці 16-го батальйону з Глухова виступили зі зверненням (відео)

Бійці 16-го батальйону 58-ї бригади ЗСУ з Глухова звернулися до президента Петра Порошенко і вищого політичного керівництва країни із закликом зупинити будь-які фінансові відносини з так званими ЛДНР.

Видео обращения опубликовано в Facebook


«Ми не підтримуємо жодну політичну силу, але засуджуємо тиск, особливо фізичне, на ветеранів АТО, які сьогодні шляхом торговельної блокади в Луганській області борються з фінансуванням окупантів.

Крім того, ми вимагаємо повністю зупинити рух контрабанди вздовж усього кордону Донецької і Луганської областей. Кожна гривня, спрямована в ОРДЛО, - це пряме фінансування тероризму. Тероризму, який вже третій рік поспіль не дає спокою нашій країні
», - заявляють військовослужбовці.

У той же час, за їхніми словами, у зв'язку з відсутністю енергоносіїв з Донбасу, можуть виникнути «тимчасові труднощі».

«Але пам'ять і честь тих воїнів, які поклали здоров'я і життя на цій кровопролитній війні, набагато дорожче цього. Ми розуміємо, що на окупованих територіях живе багато громадян, які люблять і підтримують Україну. Тому просимо їх з розумінням поставитися до цього економічного ембарго, адже в історії немає жодного прикладу, коли б країна в стані війни годувала свого ворога. Армія України - з народом України », - сказано в зверненні.

Також на своїй сторінці у Facebook поділився думкою з приводу «Блокади» комбат 16-го батальйону Олег Громадський

«У соціальних мережах розповсюджується відео, на якому окремі військовослужбовці 16 окремого мотопіхотного батальйону заявляють про підтримку торговельної блокади з так званими республіками ДНР, ЛНР. Ми, командування та особовий склад 16 окремого мотопіхотного батальйону, офіційно заявляємо, що ми ніколи не підтримували і не підтримуємо жодної політичної сили, окрім українського народу. Ми завжди були і залишаємося поза політикою. Дійсно, мої підлеглі під час проведення бойового злагодження на полігоні записали відео звернення на підтримку дій своїх бойових побратимів колишнього батальйону «Донбас». Звернення військовослужбовців – це їхня громадянська позиція, яку вони проявили, перебуваючи у законній відпустці! Це право, надане головним законом країни - Конституцією України. Також хочу наголосити, що поширення в соціальних мережах інформації, щодо усунення мене від посади керування батальйоном – не відповідає дійсності. 16 окремий мотопіхотний батальйон з першого дня стояв на захисті України та її народу. Ми виступаємо за цілісність, незалежність та свободу нашої держави. І саме зараз 16 батальйон проводить бойове злагодження та відновлення і готується до виходу в зону АТО», - сказав він.




Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости