Новина з категорії: Статті

Вибираємо ліхтарик для дому: який кращий

Вибираємо ліхтарик для дому: який кращий

В період активних бойових дій багато людей страждають від відключення електроенергії. Тому важливо мати кілька ліхтариків для дому. Детальніше про різновиди світлових пристроїв читайте тут: https://fonarik.org.ua/. Якісний прилад знадобиться і в повсякденному житті. Сьогодні виробники пропонують різноманітні види ліхтариків, тому при виборі потрібно проаналізувати чимало критеріїв.

Різновиди ліхтариків для повсякденного вжитку

Історія появи ліхтарів сягає 19 століття, коли була винайдена лампа розжарювання. Звичайно, від того часу технології виробництва удосконалилися, тому споживачі мають великий вибір світлових пристроїв для різних потреб. Серед найбільш популярних видів:

  • Ліхтарі з галогеновими лампами накалювання. Вони популярні завдяки доступній вартості. Проте така продукція має невеликий строк придатності в порівнянні з іншими пристроями.
  • Світлодіодні освітлюючі прилади. Загалом такі ліхтарики розраховані на 50 тисяч годин роботи, яскраво світять, мають високий ККД, проте коштують дорожче звичайних аналогів.
  • Ксенонові ліхтарі. Доволі яскраві та добре формують світловий потік. З недоліків — недостатньо висока тривалість роботи (до 5 тис годин), низька вібростійкість, висока ціна.

З цих варіантів найбільш популярні серед споживачів світлодіодні ліхтарі. Навіть невеликі моделі здатні добре освітлювати приміщення, темні вулиці. Тому їх варто мати напоготові вдома та в транспортному засобі.

На що звернути увагу при виборі ліхтаря

Щоб покупка видалася вдалою, спершу потрібно проаналізувати, для яких цілей ліхтар будуть використовувати найчастіше. Тому слід зважити на такі параметри.

  • Матеріал виготовлення корпусу. Металеві вироби стійкі до подряпин на ударів, хоч високоякісний пластик теж справляється з цим завданням.
  • Кількість люменів. Потужність пристрою важлива, проте моделі з високим ступенем світіння можуть споживати більше енергії.
  • Режим світіння. Щоб регулювати яскравість, варто надавати перевагу приладам, які мають кілька ступенів світіння.
  • Тип живлення. Найпоширеніші способи у сучасних ліхтарів — акумулятор або батарейки. Для інтенсивного використання підійдуть прилади з батареєю до 2000 мАг.

Сучасні ліхтарі можна заряджати від мережі, що дуже зручно. Таким чином ще й зростає строк експлуатації приладу. Для зручності варто вибирати моделі з ремінцями: такі пристрої простіше носити в руках. 



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини