Новость из категории: Інформація

Арешт авто, що робити

Арешт трансморту, наслідки

Судові органи виносять рішення про арешт в тому випадку, коли за машину ведеться суперечка, і є ймовірність, що власник може її продати або зняти з обліку до того, як суд винесе рішення щодо цього спору. Якщо розглядається майновий позов, а машина входить до складу оспорюваного майна, суд теж накладає обмеження щодо її використання.

Судові пристави можуть провести арешт автомобіля, коли його власник викритий в злісної несплаті будь-яких платежів, наприклад, аліментів, кредитів, квартплати та інше.

Органи митниці мають право заарештовувати машину, лише маючи інформацію, що авто розмитнено з порушенням правил або ввезено незаконно.

Чи знаєте ви? Накласти заборону на зняття авто з обліку може відділ розшуку ГИБДД. До цього кроку його співробітники вдаються, коли виявляють ушкодження поруч з номерами двигуна, кузова, VIN-номера і інших індивідуальних відміток машини. Якщо перевірка показує, що ці номери відповідають заводським, арешт знімається.

Арешт авто, що робити

Як відбувається арешт автомобіля

Після винесення судом рішення, воно направляється до виконавчої служби для приведення у виконання. Через два тижні після порушення виконавчого провадження починається процес арешту машини. Судовий пристав відправляє відповідний запит в ГИБДД, щоб та наклала заборону на реєстраційні дії з цим автомобілем. Після цього він відправляється за місцем проживання власника для проведення арешту транспортного засобу.

Арешт  машини не виявлена, судовий пристав зобов'язаний її розшукати. Для цього він виносить рішення про розшук, копію якого відправляє стягувачу, а справу направляє в інформаційний центр ГИБДД, щоб оформити авто як викрадене транспортний засіб. Всі витрати по цій частині справи лягають на плечі стягувача.

Прибувши на місце проживання власника транспортного засобу, пристав знайомиться з усіма обставинами справи і складає акт про арешт машини. Якщо власник буде сприяти представникові виконавчого органу, він може трохи пом'якшити умови накладення обмежень.

Важливо! При огляді машини і складанні акта про арешт приставом повинні бути присутніми два понятих. При них пристав зобов'язаний оголосити автовласникові його права і обов'язки, скласти відповідний акт. У цьому документі розписуються власник машини і поняті.

Автомобіль вилучається не відразу. Власнику дається п'ять днів на усунення причин, які призвели до накладення обмежень на реєстраційні дії судовими приставами. Якщо після закінчення цього терміну ситуація не змінилася, машину забирають на реалізацію.
 
Як зняти арешт з автомобіля

Знімаємо арешт з авто Питання, як дізнатися, хто наклав арешт на машину, вирішується просто. У ГИБДД буде відповідна відмітка, а якщо до автовласникові прийшов судовий пристав, то у нього відразу ж можна з'ясувати причини такого рішення. Іноді для цього необхідно з'їздити в виконавчу службу і ознайомитися з усіма супутніми документами. Виходячи з отриманої інформації, можна приймати подальші дії.

Цікавий факт! Продажем арештованого автомобіля займаються не самі пристави, а Російський фонд федерального майна, оскільки вона переходить у володіння держави. Авто виставляється на відкриті торги, в яких може взяти участь будь-який бажаючий, подавши відповідну заявку.

Якщо накладено обмеження на реєстраційні дії через несплату боргів, простіше їх заплатити і закрити справу. Іноді виявляється, що судовий пристав помилково не зняв обмеження з автомобіля, який раніше був заарештований, але за яким зняті всі боргові зобов'язання. Вирішується це питання звичайним зверненням з позовною заявою до суду, якому досить підняти архіви і винести відповідну постанову. На його підставі співробітник виконавчої служби усуває помилку.

Арешт автомобіля Складніша ситуація, коли ви купили автомобіль, і незабаром він був заарештований. В цьому випадку новому власнику також варто звернутися до суду, надавши всі докази справжності угоди. Але це питання легко вирішується в тому випадку, коли дата купівлі-продажу варто раніше дати арешту.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости