Новость из категории: Спорт

«Спорт для всіх – спільна турбота»

Саме під цим гаслом проходять заходи у міському центрі фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх». За роки існування центру зроблено багато корисних справ у місті, проведено десятки заходів направлених на масовий розвиток фізичної культури і спорту. Кожного поточного року у місті за розпорядженням міського голови у квітні місяці проводиться місячник під назвою «Спорт для всіх – спільна турбота», основою якого є поточний ремонт дитячих, спортивних майданчиків, як біля багатоповерхових будинків так і майданчиків навчальних закладів. Окремо кожного року проводиться ряд споряджувальних робіт на міському стадіоні «Дружба».

За останні п`ять років оновлені пластикові сидіння на 1050 місць. За допомогою ТОВ «Велетень» відремонтовані роздягальні для спортсменів, майже з нуля відремонтована коментаторська кімната, придбана звукова апаратура для проведення міських заходів, озвучування футбольних матчів, льодової ковзанки в зимовий період. В 2017 році також планується проведення місячника для підготовки дитячих майданчиків прибудинкових територій за місцем проживання до весняно – літнього спортивного сезону. На кожний майданчик розроблена паспортизація, утворений штаб по проведенню місячника тощо. Основою проведення міських заходів центру є міська спартакіада за місцем проживання , яка включає в себе змагання з шести видів спорту: волейбол, баскетбол, шахи, футбол, настільний теніс та дуже популярні змагання серед молоді – змагання з дартсу. Не менш цікаво проходять міські змагання «Тато, мама, я – спортивна сім`я» присвячені Міжнародному Дню сім`ї -15 травня, змагання з футболу присвячені Дню міста - 1 вересня.

Окремо хотілось би відмітити студентів – волонтерів Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка, які в період літньої педагогічної практики на прибудинкових майданчиках займаються з дітьми, іграми, влаштовують заходи спортивної тематики: «День спорту», «День природи», «День арттерапії», «Козацькі розваги». Завдяки цим заходам вони залучають дітей до занять спортом, відкривають для них таємниці здорового способу життя, розповідають про основи правил гігієни, ознайомлюють дітей видами та правилами гартування. Завдання центру забезпечити належні умови для успішного проходження практики студентів, а саме: видати належний спортивний інвентар та інвентар для розвитку дитячої творчості (фарби, ватмани, крейду, пензлики). Надати також методичну допомогу в організації практики. З метою активного дозвілля серед населення центром проводяться змагання на кубки міста та першості з футболу.
 
В організації та проведенні масових змагань центр опирається на допомогу керівників спортивних організацій закладів міста, тренерів, викладачів фізичного виховання навчальних закладів та ентузіастів, волонтерів, які не рахуються з часом, допомагають проводити змагання з хокею, футболу, шахів, волейболу. Основною проблемою розвитку центру і його роботи є слабке фінансування та відсутність штатних одиниць. Згідно доручення голови ОДА від 17.11.2010 «Про розвиток масової фізичної культури в області» рекомендовано активізувати роботу та вжити заходи для зміцнення матеріально – технічної бази центру, укомплектування кадрами, введення посад інструкторів з фізкультури з розрахунку 1 посада на 5 тис. населення. Центр планує і надалі поповнювати і оновлювати базу спортивного спорядження для того, щоб якомога більша кількість людей – мешканців міста, змогли оздоровитись завдяки цьому активному відпочинку і отримати задоволення від кожного дня, проведеного на спортивних майданчиках за місцем проживання та міському стадіоні «Дружба».
 
Директор МЦФЗН «Спорт для всіх» Віктор Олофінський


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости