Новость из категории: Статті

«Бути людиною»

В глухівській центральній районній бібліотеці в рамках «ВЕСНЯНОГО ТИЖНЯ ДОБРА» відбулася презентація книги «Бути людиною». Це збірник, який складається з оповідань, надісланих на конкурс історій про людяність під час Другої світової війни. Тамара Александренко, виконавчий директор відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в Глухові розповіла, що ідею створення книги подали колишні в’язні нацизму та люди, що були на примусовій роботі – остарбайтери, ті для кого вже сім років працює програма «Місце зустрічі:діалог» Німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє». Після перегляду документальний фільм «Остарбайтери. Невідомі сторінки» присутні почули декілька спогадів з книги «Бути людиною», які прочитали студенти професійно – педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету ім.. О. Довженка – О. Кулакевич, В. Романовська, Ю. Ступак.

В цій книзі опублікований нарис «Доброта не на показ »Ніни Родинської, нашої землячки,журналістки за професією. Вона розповіла про свою рідну тітку, яка не покинула її, сироту після закінчення війни, а виховала, віддавши їй всю свою доброту. Є і на Глухівщині люди, які врятували життя єврейським дітям і вони також по праву називаються Праведниками України та Праведниками світу. Про них розповів Михайло Часницький, директор музею історії євреїв м. Глухів, автор книг «Глухов, евреи, пам'ять жива» та «Евреи, Глухов и Сумщина».

Спогадами про своє воєнне дитинство поділився Анатолій Бурнаков. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про загиблих, померлих в роки Другої світової війни та тих, кого ми втратили під час революційних подій на Майдані та в зоні АТО на сході України. Ведуча презентації бібліотекар Людмила Бубнова подякувала всіх, хто став учасником «Весняного тижня добра», бо не лише краса врятує світ, а й доброта – щира людська ДОБРОТА.
 
Т. Привалова директор бібліотеки


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости