Новость из категории: Статті

Європейський день сусідів

Остання п'ятниця травня — це привід сходити в гості до сусідів, оскільки це Європейський день сусідів. У сучасному житті дуже багато залежить від того, які люди нас оточують на роботі, вдома, у дворі, на відпочинку і т.д. Тому важливо вміти налагоджувати контакт з усіма сусідами, починаючи з сусідів по шкільній парті і закінчуючи сусідами по будинку. В Глухівській центральній районній бібліотеці в цей день вже стало традицією запрошувати до себе в гості студентів професійно – педагогічного коледжу та в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пункті європейської інформації в бібліотеці» розповідати про одну з країн Європи.

В цьому році така нагода випала Ніні Іванівні Куриленко, нашій постійній користувачці і, якраз, нашій сусідці, бо її будинок знаходиться поряд з бібліотекою. В січні вона їздила до своєї доньки, яка проживає в Італії, то й поділилася з нами своїми враженнями від побаченого. За 12 днів жінка побувала аж в дев’яти містах Італії. Повернувшись додому, Ніна Іванівна ретельно вивчила в нашій бібліотеці за допомогою інтернету історію та цікаві факти тих місць, які вона відвідала.

Так що, зі знанням справи, демонструючи свої світлини, Ніна Іванівна розповіла про цю дивовижну країну, що подарувала світу стільки відомих людей - Галілео Галілея, Джордано Бруно, Христофора Колумба, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Рафаеля, Данте Алиг’єрі, Петрарка, Джанні Родарі, Бокаччо, Умберто Еко, Страдиварі та Гварнері , Джузеппе Верді, Спартака, Ю́лія Це́заря, Джузеппе Гарібальді, Адріано Челентано, Софі Лорен, Енріко Карузо, Робертіно Лоретті, Тото Кутуньо, Лучано Павароті – та й це ще далеко не повний перелік знаменитостей. А ми разом з Ніною Іванівною здійснили віртуальну мандрівку до замку Сірміоне, озер Гарда та Мальчезіне, Пізанської вежі, пройшлися Площою Святого Петра, відвідали Античний театр в Таорміні та ще багато цікавих та визначних місць Італії.

А потім всі снідали піцею з італійською кавою, бо ці страви є одними з головних в національній кухні Італії.
 
Ніна Шубнікова, заввідділом обслуговування Глухівської ЦРБ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости