Новость из категории: Спорт

Кубок Полісся

Видовищністю та гостротою комбінацій була позначена гра учасників шахового відкритого регіонального турніру «Кубок Полісся», що днями відбувся у нашому місті. Змагання виявилися, дійсно, масовими, зібравши 41 учасника з Глухова, Шостки, Ромнів, Ямполя, С-Буди, Конотопа. Кваліфікаційний рівень був відповідним: майстер, 11 кандидатів у майстри спорту,19 першо-, та 10 – другорозрядників. Грали аж 9 турів, за системою бліц; регламент по 10 хвилин, з додатком по 5 секунд на хід. Згідно з Положенням було встановлено 6 основних призів і 2 додаткових. Ініціаторами турніру виступили Олександр та Тетяна КЕЛЬБАСИ. На них були покладено й усі організаційні питання, з якими вони, до речі, блискуче впоралися. З першого туру до групи лідерів увійшли наші Андрій КАРНАШ, Ярослав КЕЛЬБАС молодший, та Олександр МАЛЮТІН.

Останні зі згаданих зустрілися в принциповому двобої , після «екватора» турніру. Ярослав спромігся знайти слабі місця у захисті Олександра, і, нанісши йому поразку, став лідером. Додамо, що для економії сил він зробив і декілька «дипломатичних» нічиїх. Ось так учень 10 класу ЗОШ-№3, ще один представник відомої спортивної династії, і став володарем Кубка Полісся. Призові місця розподілилися таким чином: на другому місці - Максим КОВАЛЕНКО з Шостки, третє - Роман БАЛИЦЬКИЙ.
 
Далі, відповідно: Олександр МАЛЮТІН, Андрій КАРНАШ, Микола КОЛОМІЄЦЬ(Шостка). Приз для кращого ветерана дістався ще одному представнику Шостки - Анатолію КУЗЬМІНУ, який за додатковим показником обійшов нашого Олексія БУБНОВА. Кращим другорозрядником визнано Андрія ПАНЧЕНКА з глухівської ДЮСШ. Дуже посприяв у матеріальному забезпеченні змагань голова нашої шахової федерації Андрій МАРТИНЕНКО. На окрему подяку заслуговує Олександр Мефодійович РЕБЧЕНКО, який і цього разу надав приміщення для проведення змагань.
 
Андрій СТЕГНО, головний суддя турніру


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости