Новость из категории: Статті

Гроші - під нашими ногами

У розвинутних країнах світу від 50 ДО 99% сміття переробляється. Чому? Тому що це гроші. В Україні відповідний показник менше в 10 – 18 разів - 5% (!), а цінні ресурси - алюмінієві, пластмасові, скляні пляшки, папір, упаковка – вивозяться на звалища. Але ж їх виробництво коштує набагато більше, ніж переробка! Вартість більшості вітчизняних товарів залежить від курсу валюти, оскільки тару для них змушені ввозити ззовні. А ще Україна закуповує відходи в інших країн: поліетиленові пакети у Польщі, макулатуру - Білорусії. Десятки наших сміттєпереробних заводів часто простоюють без сировини - тоді як звалища ростуть безупинно. 

Ось і виходить, що під нашими ногами на вулицях валяються гроші.   Тож у місті зусиллями Центру активних глухівчан і встановлено контейнери для роздільного збору сміття. Їх позичено у ЗОШ на період літніх канікул. Вони знаходяться на дитячому майданчику, навпроти колишньої пошти. Це доволі зручне місце: поряд – пункти прийому пластику та макулатури. Гроші від реалізації вторсировини спрямовуватимуться, зокрема, на придбання нового дитячого майданчика.
 
Зі звітом про цю акцію можна ознайомитися на https://www.facebook.com/groups/379202655601937/  За матеріалами http://hlukhiv-rada.gov.ua/


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости