Новость из категории: Спорт

Змагання на Скоропадщині

З 20 по 23 липня на плесі Скоропадського озера мірялися силами та інтелектом кращі судномоделісти України. Чемпіонат України та Всеукраїнські відкриті змагання з судномодельного спорту (секція «М» - швидкісні радіокеровані моделі) проходили за участі 63 спортсменів, дорослих та юніорів, з 235 моделями 18 класів із столиці, Дніпра, Харкова, Житомира, Луцька тощо . Серед 16 міст були представлені і зовсім маленькі – такі, наприклад, як Малин, що на Житомирщині. Склад був дуже сильним – аж до майстрів спорту міжнародного класу. Сумщину на національному форумі судномоделістів представляли вихованці профільного гуртка нашого Центру позашкільної освіти - майстри спорту Олег УСТІНОВ та Дмитро БОРЩ, і першорозрядники Кирило ТУМАН, Іван НАУМЕНКО, Владислав ВАСИЛЬЄВ.

Відкривали турнір минулого четверга, 20 липня, при чудовій погоді, з підйомом прапорів, вітальними промовами, у присутності десятків пошановувачів технічної творчості. Ми поспілкувалися з деякими. Старший наставник глухівчан Микола ГРУДИНА, завдяки якому, власне, у Глухові й відбуваються змагання міжнародного рівня, був цього разу дуже небагатослівним: - Як підготувалися глухівчани, кажете? Це мають показати їхні результати. Умови належні створені, а там, як і у будь-якій справі, все залежить від технічної обізнаності, вміння працювати, любові до техніки, врешті-решт... Аматор технічної творчості - глухівчанин Олексій КОНЮШЕНКО завітав на відкриття як гість – на відреставрованій власними руками «Яві», яка виглядала краще ніж нова, за радянських часів: - Просто цікаво подивитися, поспілкуватися з однодумцями, зустріти знайомих. «Технарям» завжди є що сказати одне одному. Такі заходи, як цей, для Глухова – непересічна подія, гріх таке пропускати. Тому відклав на потім всі справи, й завітав сюди. Ніхто з присутніх, певен, не був, у підсумку, розчарований. Хто потішив себе видовищем льоту по воді моделей різноманітних форм і модифікацій, яскравими емоціями, які, зазвичай, супроводжують подібні заходи, комусь сподобалася сама процедура відкриття. Цього разу велике враження справив, наприклад, виступ голови національної федерації судномоделізму та судномодельного спорту Сергія ДЕМИДЕНКА, який розповів про нещодавній форум ветеранів – підводників та взяв участь у покладання квітів до меморіальної дошки Олексія СТАНКЕВИЧА, згадавши, що той теж починав з судномодельного гуртка.

Учасників та гостей, окрім голови федерації, вітали заступник міського голови Маріанна ВАСИЛЬЄВА, керівник міського відділу освіти Людмила ВАСЯНОВИЧ. Звучали також музичні вітання від наших майстрів сцени. Щодо головного – тобто результату глухівчан, можна зі впевненістю сказати, що тут точно ніхто не був розчарований – за винятком, хіба, їхніх суперників. Друге командне місце нашої команди стало гідною нагородою за місяці напруженої праці, довгі тренування, постійне долання всіляких матеріально - фінансових перепон, організаційний клопіт. В особистому заліку теж: О. Устінов, наприклад, завоював дві золоті нагороди в класі моделей ЕКО – експерт та ЕКО міні – тім (групові перегони), бронзову нагороду в класі F-3Е ( фігурне водіння); Дмитро Борщ - срібло в ЕКО – експерт та ЕКО міні – тім (групові перегони).
 
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости