Новость из категории: Новини

Поліція Сумщини застерігає від шахраїв, які влаштовують сумнівні акції

Довірившись зловмисникам, що назвались організаторами акцій, двоє жителів Сумщини втратили майже 48 тисяч гривень. І якщо 39-річний житель Ромен за виграш іномарки поповнив кишені аферистів на суму понад 40 тисяч гривень, 63-річна пенсіонерка із Сум, довірившись шахрайкам, лишилась 7 тисяч гривень. До Роменського відділу поліції звернувся один з місцевих мешканців. Чоловік розповів, що після «участі в акції», втратив чималу суму грошей. За словами заявника, на його мобільний прийшло смс-повідомлення про виграш автомобіля «Тайота Карола» із зазначенням сайту та номерів телефонів організаторів акції. Зацікавлений пропозицією, чоловік перейшов за посиланням та вирішив зв’язатись з «добродіями», аби дізнатись умови отримання новенької іномарки, які повідомили, що машину можна буде забрати, сплативши за неї податок в сумі 15 тисяч гривень.

Проте, цієї суми виявилось недостатньо для отримання автомобіля й аферисти вигадали черговий збір за виграш. Та після їх четвертого телефонного дзвінка та отримання 40 тисяч гривень, потерпілий звернувся до правоохоронців. Звернулась за допомогою до поліції і 63-річна сумчанка. Жінка також прийняла участь в акції біля одного з супермаркетів міста та лишилась своїх заощаджень. За словами потерпілої, біля магазину до неї підійшли жінки, запропонували взяти участь в акції від відомих брендів продовольчих магазинів та аптек. А повідомивши про виграш, аби пересвідчитись в її платоспроможності, попросили пенсіонерку принести гроші. Коли ж остання принесла сім тисяч гривень, зловмисниці поклали їх до конверту та, підмінивши їх на звичайні папірці, віддали назад жінці.
 
Сьогодні за двома фактами в поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють всі вказані заявниками факти, аби встановити зловмисників та притягти їх до відповідальності та вкотре застерігають громадян від участі в сумнівних акціях і необдуманих кроків. Ні в якому разі не перераховуйте гроші, незважаючи на цілком «переконливі» аргументи. Не вірте барвистим обіцянкам та пам’ятайте, що спілкування з різними «акційними» організаторами може коштувати вам втрати своїх заощаджень.
 
Відділ комунікації поліції в Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости