Новость из категории: Інформація

Менше платитимуть за комуналку…

Пільга надається на газ, електроенергію, опалення, квартплату та інші комунальні послуги. Розміри пільги: Учасникам бойових дій -75%,  інвалідам війни -100% Членам сім'ї загиблого -50%. Пільга надається на 21  кв.м. площі на кожну особу, яка має право на знижку та постійно проживає у житловому приміщенні. При наявності сім'ї, пільга розповсюджується на додаткові 10,5 кв.м. Тобто загальна площа, на яку росповсюджується пільга - 31,5 кВ.метри.   Пільги надаються не в залежності від форми власності та виду житла. За рішенням органів місцевої влади учасникам АТО можуть надаватися додаткові знижки на оплату комунальних послуг. За додатковою інформацією потрібно звертатися безпосередньо до сільських, міських, обласних, районних рад за місцем проживання.

І на останок, у разі оформлення пільги за фактичним місцем проживання подається довідка про ненадання пільги за місцем реєстрації.   Якщо у вас виникли додаткові питання стосовно цієї теми, телефонуйте на "гарячу лінію" ГО "Юридична сотня": 0800-308-100
 
За матеріалами armyfm.com.ua
 
До слова: УЧАСНИКИ АТО Й ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ОТРИМАЮТЬ ДОПОМОГУ НА ПРИДБАННЯ ЖИТЛА Держава надасть підтримку у вигляді оплати до 50 % вартості житла Учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам буде простіше отримати держдопомогу за програмою «Доступне житло».
Держава надаватиме підтримку у вигляді оплати до 50 % вартості житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб і 30 % для інших категорій населення. Також скорочено перелік документів, які необхідно подавати внутрішньо переміщеним особам для отримання зазначеної допомоги. Право на держпідтримку отримають не лише громадяни, які перебувають на квартирному обліку, а й ті, які не мають у власності житла або мають у власності житлову площу, що не перевищує 13,65 квадратного метра.
 
Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, якщо вони не мають у власності житла, розташованого на підконтрольній території України. Відповідну постанову ухвалено на засіданні Уряду 20 вересня.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости