Новость из категории: Статті

Строкова: кожному юнакові варто спробувати

Максим ЗЕНЬКІН з селища Будівельного був призваний на строкову службу 26 травня минулого року, а повернувся додому 2 листопада. Служив водієм у 14 окремій моторизованій бригаді, що дислокується у Володимирі – Волинському. Виїжджав на полігон під Рівне, деякий час перебував у відрядженні в Чуднові. Звільнився у званні старшого солдата.

За його словами, півтора роки армії збігли дуже швидко:

- Армія розбудовується, і роботи там вистачає, плюс бойова підготовка. В АТО, як відомо, строковиків не беруть, і ми впорядковували свою частину. Два рази на тиждень – посилена бойова підготовка: стрільби, ротно-тактичні навчання. Отже, все йшло дуже динамічно: робота бойова, просто робота. Втомлювався звичайно, але то була звичайна робоча втома, не обтяжена, як, скажімо, у молодого солдата за радянських часів, сумно відомою дідівщиною. Ми, хлопці з різних призовів, жили дружньо, командири поводилися з нами нормально. Різні були люди, звичайно, виникали інколи тертя, як і в будь-якому великому колективі, але загалом панували приязні стосунки. У мене зі служби тепер ціла купа друзів.

Щодо побуту, харчування – не те що вдома, звичайно, але цілком пристойно: три просторі кубрики на 70 бійців, тренажери, гаджети; обіди, сніданки, вечері – майже як вдома У відрядженнях, звичайно, умови більш схожі на спартанські – один сухпай та наметовий побут чого варті! Але й це зараз сприймається, скажімо так, з легкою ностальгією. На те вона й армія, щоб вчитися переборювати труднощі!

Щодо грошового забезпечення,зізнаюсь, негусто - 170 гривень на місяць. Втім, видали майже три тисячі «підйомних», плюс 1350 після звільнення.

Загальний висновок: армійське життя не мед, але вважаю, що кожній молодій людині спробувати його варто. Лише в армії можна навчитися відчувати життя, яке воно є, з його прекрасними, й не зовсім, відчуттями, пізнати ціну дружби, любові. Одноліткам можу сказати лише одне: йдіть до армії, не пожалкуєте.

P . S .

Максим вирішив і надалі поєднати своє життя з професією захисника Вітчизни. Нині він оформляється на контракт у Прикордонні війська.

Записав Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости