Новость из категории: Новини

Європейські презентації, партійна реакція, гучні звинувачення нардепа…

Глухів, не без подачі Мішеля ТЕРЕЩЕНКА, привернув до себе увагу вже й Європарламенту.
У вівторок-середу делегація його українського представництва мала перебувати в обласному центрі, зустрітися з губернатором, в т. ч., наскільки нам відомо, й для обговорення ситуації, що склалася у нашому місті. На момент, коли номер готувався до друку, жодної інформації про зустріч не надходило. Тим не менш, достеменно відомо, що після Сум європейські візитери мають прибути до Глухова, де, серед іншого, проведуть масштабний захід з обговоренням актуальних проблем, що стосуються пріоритетів ЄС в Україні, пожвавлення молодіжних, освітніх, культурних, бізнесових, інформаційних зв’язків регіону з Європою. У четвер, о 16:00, в ГНПУ імені Довженка розпочнеться зустріч з глухівчанами, молоддю, громадським активом, підприємцями, з презентацією програм та проектів Європейського Союзу в Україні.

Основні теми:
- ключові напрями поточних відносин між Україною та ЄС;
- види допомоги, яку Євросоюз надає Україні;
- молодіжні, освітні, культурні та бізнес-можливості для молоді, активістів, представників ГО, бізнесу, а також для міста (Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, CultureBridges, COSME, EU4Business, eTwinning Plus та ін.);
- інформаційні ресурси Представництва ЄС тощо.
В анотації зазначено: цей захід – один з багатьох, організованих представництвом ЄС по всій країні. Його мета: « …пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС».
Цікаво, що Мішель приблизно в той же самий час теж робитиме презентацію – Глухова, у Європарламенті. Її мета - залучення до нас інвестицій, мотивація приблизно така: Глухів – місто на кордоні з Росією, з якого, по суті, починається Європа, і та має представити себе гідно на своїй історичній межі. Планується й виступ Терещенка перед європейськими депутатами.
У місцевому політикумі тимчасом затишшя. З цікавих моментів можна відзначити хіба публічне відмежування від ситуативного союзника місцевих «опозиціонерів», в обличчі Тетяни МИХАЙЛИК та її колег по фракції, їхнього партійного керівництва. Голова міської організації Соціал – демократичної партії (колишня ППЛ Сергія Капліна) С. О. ЯКИМЕНКО в бесіді з нашим кореспондентом, зокрема, зазначив, що ще в липні 2016 року застерігав пані Михайлик від використання депутатського мандату для проштовхування особистих бізнес-інтересів. За його словами, жодні критичні зауваження на свою адресу вона не сприймала. Очільник глухівських «есдеків», чия партія, якщо вірити останнім соціологічним опитуванням, лідирує з 8% у рейтингу політичних симпатій глухівчан, підкреслює: голосування в унісон з «Волею народу» за бюджет 1 березня є особистою ініціативою Тетяни Владиславівни та залежних від неї депутатів. Міська організація СДП та вище партійне керівництво підтримує ідею глухівської громадськості, що виступила з ініціативою позбавити Михайлик і її колег по фракції депутатських мандатів.
А на обласному рівні тимчасом набирає обертів новий скандал, пов’язаний зі спробою народного депутата Андрія Деркача дискредитувати регіональне керівництво Служби безпеки України та НАБУ. Нещодавно той оформив депутатський запит, де, як стверджують деякі ЗМІ, без посилання на якісь конкретні джерела, виклав на шести сторінках відповідний компромат, зі звинуваченням згаданих підрозділів у організації прослуховування, стеження за ним, порушенні приватності переписки тощо. Все це на його думку, пов’язано з тим, що він, буцімто, виявив «втручання України до виборчого процесу в США». У журналістському середовищі ставляться до такої постановки питання з гумором, а city.sumy.ua
припускає, що сенсаційні викриття нардепа являють собою спробу підіграти путінському режиму, котрий прагне будь-якою ціною відвести від себе тепер вже дуже обґрунтовані звинувачення у впливі на американські вибори.
Андрій КОВАЛЕНКО


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости