Новость из категории: Культура

Діалог, спрямований у майбутнє

Напередодні Дня знань відома письменниця Світлана Талан, що за версією журналу «Фокус» і рахункової палати увійшла до трійки найпопулярніших письменників України, зустрілася із земляками на теренах Березівської ОТГ. Зустріч пройшла у Слоутському НВК у теплій і дружній атмосфері, адже публіка, що переважно складалася з працівників освіти і культури, знайома з більшістю її життєстверджуючих творів. Це відомі широкому загалу романи: «Коли ти поруч» (став лауреатом на конкурсі «Коронація слова-2011» та отримав нагороду від фонду Олени Пінчук Анти-СНІД «За найкращий роман на гостросоціальну тематику».

За рік було продано рекордний наклад: 80 000 примірників), «Розколоте небо» (отримав спеціальну нагороду «Вибір видавця» в конкурсі «Коронація слова-2014»), «Замкнене коло», «Вурдалаки», «Повернутися до щастя» і найбільш популярний роман, створений на основі реальних подій на Донбасі, - «Оголений нерв» та ін. Письменниця поділилась спогадами про своє дитинство, що пройшло у Слоуті, навчання у Перемозькій та Баницькій школах, а також у Глухівському педінституті, розповіла про важкі часи окупації в Сіверодонецьку, що знайшло своє відображення у романі «Оголений нерв». Як висловилась голова Березівської ОТГ Надія Артеменко, що нам треба вчитися патріотизму у Світлани Талан, яка і нині проживає у Сіверодонецьку, звільненому нашими воїнами, і пише такі прекрасні книги.

Присутні у залі задавали багато запитань, на які письменниця охоче давала аргументовані відповіді, а найголовніше те, що у творчому діалозі всі погодились, що Україна гідна достойного життя і вистоїть у гібридній війні з російськими найманцями, а молоде покоління буде мати можливість на своїй землі реалізувати свої таланти. Під кінець зустрічі голова Березівської ОТГ оголосила про присвоєння Світлані Олегівні Талан звання Почесний громадянин Березівської ОТГ і вручила посвідчення і чінні подарунки.
 
Вл. інф.
Фото Віктора Левченка


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости