Новость из категории: Інформація

Кримінальна хроніка Сумщини за минулий тиждень

Шахраї виманили гроші на лікування хворої людини; вкрадено з подвір’я майже тона меду; виявлено револьвер «STALKER»; у пенсіонерки з Глухова викрали гаманець

Троє жителів області зазнали від рук злодіїв збитків на суму близько 150 тисяч гривен

В Сумах вночі невідомі зловмисники зламали пластикові двері та проникли до приміщення магазину, звідки винесли п‘ять новеньких смартфонів. За приблизними підрахунками, збиток складає близько 17 тисяч гривен.

В одному з сіл Білопільського району злодії, скориставшись неуважністю господаря, котрий не зачинив на ніч підсобне приміщення, поцупили з двору 940 кілограмів меду. На думку правоохоронців, збиток може складати більше 100 тисяч гривен.

Потерпіла від рук невідомих злодіїв 26-річна жителька Шостки, у якої в будинку було викрадено ноутбук та золоті прикраси.

На Сумщині шахраї виманили гроші, збирані на лікування хворої людини

Учора за допомогою до працівників Шосткинського відділу поліції звернулася 44-річна жителька райцентру. Вона повідомила, що стала жертвою шахрайства, та розповіла про обставини злочину. З‘ясувалось, що напередодні їй подзвонив невідомий чоловік і запропонував в якості благодійної допомоги перерахувати певну суму на лікування її хворої сестри. Оскільки сім‘я рада будь-якій запропонованій сумі, вона, звичайно погодилась. «Благодійник» же, під приводом переказу грошей випитавши всі дані її банківської картки, пообіцяв буквальна за кілька хвилин поповнити рахунок на запропоновану суму. Однак ані за годину, ані до вечора гроші так і не надійшли. Більш того, перевіривши стан банківського рахунку, заявниця виявила зникнення восьми тисяч гривен.

Зберігання револьвера може коштувати жителю Сумщини кількох років ув’язнення

Працівники Сумського райвідділу поліції виявили у чоловіка предмет, схожий на стартовий револьвер «STALKER» з явними ознаками переробки, та більше 30 набоїв.

В ході проведення санкціонованого обшуку 35-річного жителя одного з сіл Сумського району правоохоронці знайшли в житловій кімнаті, у платяній шафі, ретельно схований предмет, схожий на револьвер типу «STALKER», який мав явні ознаки переробки. Також були знайдені і 35 набоїв калібру 9 мм травматичної дії, та ще один патрон – 5,45 мм. Полісмени припускають, що, скоріш за все, стартовий револьвер намагались переробити під пристрій для стрільби травматичними набоями. Що стосується власника револьвера, то йому у відповідності з чинним законодавством загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.

Дві крадіжки, загальні збитки яких становлять майже 18 тисяч гривень.

В першому випадку від рук злодія потерпів 32-річний сумчанин. Близько дев‘ятої вечора, поблизу одного з торгівельних центрів Сум, невідомий спритник поцупив у чоловіка з кишені його банківську картку, після чого спустошив рахунок, знявши майже 16 тисяч гривен готівки.

Другий випадок стався у Глухові – в одному з магазинів райцентру у 67-річної жінки невідомий злодій з сумки викрав гаманець з двома тисячами гривен.

Наразі за всіма фактами працівники поліції проводять відповідні перевірки. Тож будьте уважними та обачними, і вам не доведеться стати жертвою злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости