Новость из категории: Статті

Вчитель – це не просто професія, це - покликання

«Учителем не кожний може бути, не всяке серце вміє говорити», - ці влучні слова пролунали зі сцени міського Палацу культури минулого четверга, під час традиційного заходу – шанування освітян. Повна зала зібрала працівників – педагогів, котрі представляли дитячі садочки, школи, позашкільні заклади та навіть виші. В урочистостях приймали участь діти різного віку: від малечі до студентів, додаючи святу особливого колориту. Треба сказати, що на момент заходу на вулиці йшов холодний дощ, і до ПК треба було ще якось дістатись по непогоді. Але тільки переступив поріг закладу, відразу потрапляєш до чарівної казки, де сухо, тепло, затишно та ще й святкова атмосфера царить! Прямо в фойє кожній людині, в тому числі і глядачам), вручали квітку – трояндочку, що було дуже приємно.

В назначений час на сцені розпочалось дійство, яке відкрили наймолодші учасники урочистого заходу – вихованці всіх дошкільних закладів міста. Хлопчики та дівчатка продемонстрували свої таланти в різних видах діяльності – співах, танцях, віршуванні та акторській майстерності. Ведуча так і зазначила: «Всі соловї на світі програють – діти співають краще…». Звісно ж, виступ маленьких артистів став подарунком для всіх присутніх педагогів. А кращі з освітян ще й отримали нагороди від міського голови Мішеля Терещенка та начальника відділу освіти Людмили Васянович. Нагороджені були близько 20 педагогів, і всі вони – жінки, та 1 чоловік. Кожен з нагороджених має свій досвід роботи на педагогічній ниві та свої досягнення. І, звісно ж, свої особисті секрети спілкування з дітьми і авторські методи гармонічного поєднання професії та свого життя. Адже, обравши фах вихователя та вчителя, людина вже не належить сама собі чи своїй сімї: вона вже – багатодітна. І хоч діти ці їй не рідні, але вона все ж несе за них відповідальність, бо приймає саму безпосередню участь у її вихованні, ставленні її особистості. Вихователь та вчитель залишаються в житті дитини назавжди. І не лише дитини, а всієї її родини. Бо педагог – це вже як член сімї.
 
Особливо якщо цей педагог – з великої літери. Ось, наприклад, Ольга Мєшкова, учитель початкових класів школи №2: дітлахи її так полюбляють, що навіть організували сюрприз, несподівано прибігши до ПК з букетами! По дощу! Та що там у ПК, хлопчики та дівчатка навіть до дому до Ольги Степанівни приходять залюбки, і влаштовують «сімейні» чаювання! А музичний керівник дитячого садка «Чебурашка» Лариса Кобзарьова має справжнісінький талант винаходити творчі здібності навіть у тих малюків, які і вдома ніколи не співають та не танцюють. А ось у Лариси Борисівни, під час святкових ранків, вони демонструють неабиякі хореографічні композиції та досить майстерно виконують вокальні номери. Любов до інтелектуального спорту прививає юним глухівчанам Олександр Кельбас, що працює тренером – викладачем ДЮСШ. А справжній ключик до дитячих сердець винайшла вихователь дитсадка «Журавка» Оксана Бадуліна, що працює на цій ниві вже майже 20 років. У професійній діяльності Оксани Василівни є просто фантастичний випадок, коли за її участі до дитячого колективу був напрочуд вдало адаптований малюк, якому навіть столичний професор з Києва давав невтішні прогнози і не дозволив іти в садочок.
 
Мовляв, вроджені особливості психо – емоційного стану дитини потребують окремої уваги, і хлопчика ні в якому разі не можна пускати в комунальний дитячий садок з 30 дітьми у групі. Тільки –у малочисельний приватний. А ще краще – особиста няня. Це світило науки просто не знав, що десь там у Глухові є така собі Оксана Василівна, що своїм професійним талантом хутко зітре всі професорські та енциклопедичні стереотипи, і ця дитинка вже скоро буде сама проситись до своєї чудо - Василівни, навіть у вихідний день! Як бачимо, кожний педагог заслуговує на щирі слова подяки, низький уклін та нескінченну повагу до цієї професії. Людмила Васянович, вітаючи свою дорогу освітянську родину, зазначила, що всі вони віддали свої серця та життя чужим дітям, і тому працю цих людей неможливо переоцінити. Тож, дуже хочеться, щоб заробітна плата вчителів та вихователів невпинно зростала, а головне – своєчасно і в повному обсязі сплачувалася. Цю тему підняв на урочистостях і міський голова пан Мішель. Знаючи, яка в Глухові склалася ситуація з зарплатнею освітянам, пообіцяв, що всім стане легше, коли він стане Президентом України. Ну а святковим подарунком винуватцям заходу стали музичні номери у виконанні чудових місцевих артистів.
 
Оксана КОВАЛЬОВА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости