Новость из категории: Інформація

Обсудили наболіле на зборах товариства бджолярів

Наприкінці жовтня у РДК відбулися збори товариства бджолярів Глухівського району. Треба зазначити, що кількість вступників до цього товариства з кожним днем зростає. На сьогодні вже зареєстровано понад 80 пасічників і вступ триває. Збори відкрила голова товариства Ніна Ночевна. Першим питанням на порядку денному перед товариством постало, це закупівля цукру для членів спілки по цінах товаровиробника. Далі вона зазначила, що товариство буде дотримуватись Статуту бджолярства, який вже розроблений і затверджений у районній адміністрації.

Вже виготовлено 200 посвідчень для бджолярів спілки. На зборах також було призначено у кожному селі та осередку старших пасічників, які повинні на місцях проводити активну роботу з пасічниками по дотриманню екологічних вимог навколишнього середовища в якому ми живимо. Разом з агрономами агрофірм не допускати порушень при обробці с/г посівів ядохімікатами, тощо. Бо гріш ціна нашому меду, якщо він буде екологічно небезпечним продуктом і шкодитиме здоров’ю людини.

На зборах пасічники з багаторічним досвідом у бджолярстві поділилися своїм досвідом і порадами. Отож, якщо частіше будемо проводити такі збори, то це буде на користь всім пасічникам – особливо початківцям. На жаль як і попереднього разу представник від екологічної служби району на зборах був відсутній. По всім питанням товариства звертатись безпосередньо до голови товариства Ніни Ночевної - (099) 331-86-41. По питанню реєстрації звертатись до власника магазину «Веселий вулик» - Валерія Коноплі, (066) 770-41-97.
 
Від товариства бджолярів – Микола Марченко.
(Фото автора)


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости