Новость из категории: Статті

СВІТЛЕ МІСТО: Як зробили освітлення на вул. Терещенків

Донедавна освітлення вулиці Терещенків, котра, як і будь-яка інша центральна вулиця, відзначається жвавим рухом, була однією з найбільш болючих комунальних проблем Глухова. Місцеві мешканці постійно скаржилися на тутешню нічну темінь та пов’язані з нею незручності. Та ось за вирішення проблеми взявся депутат міської ради Олександр БУЙКОВ. Саме за його наполяганням наприкінці 2017 року виділено 105 тис. грн. на придбання сучасних світлодіодних світильників для розташованих на вулиці перехресть з інтенсивним рухом.

Невдовзі міське управління ЖКГ придбало їх через Прозорро. Тут справа, однак, застопорилася – освітлювальні пристрої пролежали, припадаючи пилом – не багато, не мало, цілих дев’ять місяців, через відсутність бюджету. Лише після того, як той, нарешті, було затверджено в липні, за рахунок коштів на поточний ремонт вуличного освітлення розпочато їх встановлення силами ТОВ «Велес». Тепер, тільки-но землю оповивають сутінки, вулицю Терещенків від стадіону до перехрестя з вул. Суворова, та частину вул. Героїв Крут осявають десятки якісних сучасних світильників. Вони, до речі, при дуже помірному споживанні електроенергії набагато ефективніші у роботі ніж використовувані раніше люмінесцентні лампи, та забезпечують норми освітлення проїжджої частини, тротуарів, пішохідної частини.
До речі, це далеко не все. Рада з безпеки дорожнього руху підтримала іншу ініціативу О. Буйкова - щодо встановлення світлодіодних світильників на небезпечних перехрестях з обмеженою оглядовістю: Водотеченська – Спаська, Путивльська – Суворова, Суворова – Терещенків, та біля Київської Брами. Зрештою і це здійснили.
 
 
Павло ГЕЛЕНДЕЙ


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости