Новость из категории: Новини

Глухів, військовий стан, розставлено всі акценти

Першу нараду на предмет введення воєнного стану з керівниками місцевих підрозділів силових структур, Мішель ТЕРЕЩЕНКО провів ще минулої середи, 28 листопада. А наступного дня у великій залі Глухівської міської ради відбулася інша нарада - розширена, за участі представників виконавчої влади, силових структур, керівників підприємств, організацій та установ. Починаючи обговорення, мер зазначив, що після заслуховування інформації військових, служби безпеки та поліції треба спільно визначити, що можна зробити для забезпечення умов воєнного стану, захисту міста та допомоги силовикам.

Далі слово отримав глухівський військовий комісар Андрій НЄМЦЕВ. Він повідомив, що військомат працює у штатному режимі, заспокоїв глухівчан на рахунок, на його думку, головного, що непокоїть глухівчан – щодо мобілізації:
Поки про неї не йдеться. Введення воєнного стану не значить, що обов’язково буде мобілізація – для неї треба окреме рішення державного керівництва, окремий президентський указ. Військомат нині зосереджений на призові, щодо мобілізації жодних вказівок не надходило.
 
Комісар довів до відому присутніх, що на засіданні обласній раді оборони, котра відбулося днем раніше було висунуто низку пропозицій, які розглядаються, й, по мірі прийняття, будуть доводиться до відому керівників та громади. Запропоновано визначитися з транспортом для потреб оборони, додатково подбати про захист життєво важливих об’єктів, забезпечення місцевих підрозділів тер оборони, провести єдиний стрілецький день, організувати роз’яснювальну роботу, поліції - почати обладнання блок-постів на стратегічно важливих ділянках (в`їзд – виїзд з населених пунктів, перетини шляхів тощо). Наголошувалося, що не передбачається негайних реквізицій особистого транспорту або майна для потреб війська - ситуація далека від критичної межі. Вдаватися до таких вчинків зараз можуть або провокатори, або відверті шахраї.
 
Про те, щоб, громадяни, яких спіткала ця біда, вимагали в них документи та негайно зверталися до правохоронних структур, говорив і заступник міського голови Олександр ВИСКУБ. Керівник глухівського підрозділу СБУ попередив про необхідність підвищеної уваги до всіляких нестандартних проявів – наприклад, залишених на людних місцях підозрілих пакунків, чоловіків, одягнених у захисні однострої, відрізні від українських. Водночас він застеріг від роздмухування паніки. Дуже важливу та відповідальну роль у запровадженні військового стану покладено на нашу поліцію. Її керівник Олександр ВОЙТЕНКО у цьому зв’язку зазначив , що криміногенна ситуація у Глухові стабільна, але можливий сплеск шахрайських й інших характерних злочинних проявів. Далі знайшли висвітлення декотрі додаткові важливі деталі забезпечення режиму воєнного стану та остаточно розставлено всі акценти.
 
За інформацією виконкому Глухівської міської ради


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости