Новость из категории: Новини / Події

Поліція попереджає - занадто дешева Інтернет-пропозиція може виявитись шахрайською пасткою

В Глухові правоохоронці розшукують афериста, який поповнив свої кишені майже на 650 гривень. Аби зекономити мешканка Глухова замовила одяг в Інтернеті, переславши гроші, - товару не отримала. Днями до працівників Глухівського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 19-річна жителька міста. Вона повідомила, що на одному із сайтів в Інтернеті знайшла заманливу пропозицію щодо придбання одягу. Привабливо низька ціна та характеристики цілком влаштувала.

Вона смс – перепискою зв’язалась з продавцем і узгодила умови оплати та пересилки покупки. Щоправда, той факт, що продавець наполягав на стовідсотковій передоплаті, її не насторожив. Відтак, переказавши обумовлену суму на присланий рахунок, дівчина чекала на посилку. Проте минав час, а товар не надходив. Щодо продавця – той класично зник, заблокувавши доступ покупця до надсилання смс – повідомлень та будь-яких контактів щодо зв’язку з ним На разі відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 кримінального кодексу України (Шахрайство).
 
Поліцейські роблять все можливе, аби встановити особу зловмисника та повернути потерпілому кошти. «-Вкотре звертаємось до громадян, користуйтеся виключно перевіреними веб-сайтами – коментує начальник Глухівського відділу поліції Олександр Войтенко. Пам'ятайте, що солідні інтернет-магазини мають свою службу безпеки, і страхують кожну угоду, аби виключити випадки шахрайства. Це дещо збільшує суму покупки, проте клієнт має можливість відшкодувати завдані недобросовісним партнером збитки.»
 
Глухівський відділ поліції


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости