Новость из категории: Новини

Новини коротко

Глухів буде госпітальним округом

На минулому тижні Кабінет Міністрів затвердив перелік та склад госпітальних округів на Сумщині, серед них - Глухівський госпітальний округ. До нього ввійдуть медичні заклади Глухова, Глухівського, Кролевецького та Путивльського районів. Усього по Сумщині буде діяти 6 округів: Сумський, Шосткинський, Конотопський, Охтирський, Роменський та Глухівський. Така інформація, звісно, дуже потішила глухівчан – особливо тих, які працюють в медицині. Затвердження Глухова у якості центру госпітального округу створює добрі передумови для подальшого розвитку місцевої мережі закладів охорони здоров’я.

Вл. інф.

Сучасне вуличне освітлення з’явилося й у Полошках

Тамтешнє вуличне освітлення обладнано сучасними світлодіодними світильниками. Довжина реконструйованих полошківських електромереж перевищила 5 кілометрів. Світлодіодні LED – світильники встановлено, зокрема, на вулицях Слобідській, Молодіжній, Миру, Соборній, Садовій, Береговій, Зарічній, провулках Угловому та Шевченка. Загальна вартість робіт - понад 300 тисяч гривень. Їх надали районна влада та місцеві підприємці.

За інформацією місцевої громади

Хочуть встановлювати будинкові лічильники

Встановлення будинкових водяних лічильників нині є вельми актуальним питанням, особливо з огляду на Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», прийнятий півтора роки тому - 22 червня 2017 року. Там, зокрема, терміном остаточного оснащення приладами комерційного обліку спожитої води позначено 2 серпня 2019 року, тобто залишилося трохи більше півроку. Замислитися над цим мають насамперед мешканці багатоквартирних будинків, де різницю між позначками будинкового лічильника та встановленими у квартирах, передбачено розподіляти між усіма, пропорційно кількості мешканців. Отже глухівчанам, які не мають лічильників, слід подбати про їх встановлення.

За інформацією КП «Глухівський водоканал»



На п’єдесталі юніорського чемпіонату
 
У Яворові, що на Львівщині продовжуються старти юніорського національного чемпіонату з біатлону. Позавчора там відбулися гонки з масовим стартом, де у юніорок «бронзу» здобула наша землячка Ганна Ситник. А на спринтерській трасі у юніорок - переможицею - найшвидшою та єдиною, хто відстріляв без штрафу, стала відома глухівська біатлоністка Ганна КРИВОНОС.

За інформацією міського відділу молоді та спорту

Багато травмуємося

До послуг Глухівської центральної районної лікарні 2018 року вдалося майже 1800 травмованих громадян. Двадцяти шести з них, на жаль, вже годі було допомогти: внаслідок травм вони передчасно пішли з життя. Загальна кількість травмованих, якщо порівнювати з попереднім роком незначно зросла - + 11 осіб, або 0,6%. Це, повторюємо, загальний показник, а ось по окремим категоріям спостерігалася дещо сумніша картина. Так на 85 більше, ніж за 2017-й сталося нещасних випадків з дітьми до 14 років. Головний вид травмування 2018 року – випадкові падіння: 1160. На другому місці – травмування внаслідок зіткнення з транспортними та іншими механічними засобами - 377 випадків. На третьому - травми внаслідок нападів чи іншого навмисного нанесення ушкоджень – 123 випадки.

За інформацією Глухівського відділу лабораторного центру МОЗ

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости